- UTSLITT: Wayne Rooney kjefter på engelske supportere inn i et TV-kamera etter den stusselige 0-0-kampen mot Algerie. Foto: Reuters
- UTSLITT: Wayne Rooney kjefter på engelske supportere inn i et TV-kamera etter den stusselige 0-0-kampen mot Algerie. Foto: ReutersVis mer

Fergie: - Rooney er utslitt

Alex Ferguson tok en telefon til Rooney før Algerie-kampen. Det hjalp ikke stort.

||| (Dagbladet): Den engelske selvfølelsen er på et bunnivå etter 0-0-kampen mot Algerie fredag.

Spesielt Rooneys prestasjoner har engelskmenn og andre problemer med å forstå. Spissen som scoret 34 mål i alle turneringer for Manchester United denne sesongen, har vært fullstendig ute av form.

- Wayne Rooney er utslitt fysisk i tillegg til at presset med å være den som skal gjøre det for England, blir større og større, sier Ferguson i et intervju med radiostasjonen Sirius, ifølge The Guardian.

Ringte Rooney Manchester United-manageren ante problemer for både Rooney og England i VM, derfor tok han en telefon til sin elev i forrige uke.

- Jeg hadde en følelse av at presset skulle bli for stort. Jeg snakket med Wayne og sa «slapp av og kos deg», sier Fergie, som ikke kan ha hatt noen særlig innflytelse, ettersom Rooney spilte karrierens svakeste kamp mot Algerie og endte opp med å skjelle ut egne supportere etterpå.

Ferguson er skuffet over nivået på turneringen så langt, samtidig som han innrømmer at han var ute og spiste middag med venner da England kjedet oss med sin forestilling mot Algerie.

- Jeg har trodd hele tiden at nivået i VM ikke ville være så bra, men jeg er likevel skuffet over at så mange toppspillere presterer under sitt vanlige nivå. Jeg er ikke imponert i det hele tatt.

- Det virker som mange spillere er utslitt etter en lang klubbsesong, dette gjelder spesielt spillere fra Premier League, sier Ferguson.

- Frankrike grusomme Frankrike er det laget som har skuffet mest i VM. De har en rekke toppspillere, men presterer ikke i det hele tatt, samtidig som troppen er i oppløsning. Manchester Uniteds venstreback, Patrice Evra, er på toppen av det hele kaptein for laget og leder opprøret mot trener Raymond Domenech.

- Frankrike har vært grusomme. Jeg hadde ikke høye forventninger til dem, men jeg forventet virkelig at de skulle gjøre det bedre enn det de har vist så langt.

Fergie mener Frankrikes neste landslagssjef, Laurent Blanc, som tar over etter VM, burde vært med som assistent under mesterskapet for å skape mer ro.

- Han kunne skapt mer harmoni i laget, sier Ferguson om sin tidligere midtstopper.

Et par lyspunkt nevner imidlertid Ferguson. Han er oppløftet over det han har sett av sin nye signering, meksikanske Javier Hernandez.

- Han gjorde det veldig bra. Ypperlige bevegelser uten ball, han er kjapp og er flink til å se muligheter framover. Jeg er veldig fornøyd med det jeg har sett så langt.

England må vinne sin siste gruppekamp mot Slovenia, for å gå videre. Ifølge NTB starter England med følgende lag:

4-4-2: David James — Glen Johnson, John Terry, Matthew Upson, Ashley Cole — Aaron Lennon, Frank Lampard, Gareth Barry, Joe Cole — Steven Gerrard, Wayne Rooney.