Fergie frykter EM-suksess

Bekymrer seg for Champions League-kvaliken.

(Dagbladet.no): Etter lørdagens uavgjorte kamp mot Chelsea på Old Trafford må Manchester United ut i 3. kvalifiseringsrunde for å nå gruppespillet i Champions League. Den begynner 11. august.

Men dersom England har suksess i sommerens fotball-EM og når finalen, spiller opptil fem United-spillere mesterskapsfotball til 4. juli. Det er alt for lenge, frykter Alex Ferguson.

- Tidligere erfaringer har lært meg at når en spiller er med i en stor turnering, trenger han minst en hel måned med fri etterpå, sier Ferguson til Manchester Uniteds egen tv-kanal, skriver BBC:

- Mitt problem er at vi har så mange spillere borte, og tida er så knapp.

United står i fare for å få med fem spillere i Englands EM-tropp. I tillegg kan Ruud van Nistelrooy være med Nederland, Mikael Silvestre og Louis Saha være med Frankrike, og Cristiano Ronaldo bli med Portugal. Alt i alt ni spillere i EM.

Diego Forlan, Kleberson, Tim Howard, og Eric Djemba-Djemba skal også være med sine respektive landslag i sommerperioden.

- Hvis ikke spillerne får fri en måned, lider laget for det senere i sesongen, sier Ferguson.

IKKE OPTIMIST: Alex Ferguson skal bruke neste sesong på å slå tilbake i både England og Europa. Men han mener han har for mange spillere i EM for å ha et optimalt utgangspunkt.