Fergie nekter å gi opp

Mens Henry-hattrick senket Portsmouth.

(Dagbladet.no): Etter 0-0 mot Crystal Palace, og Chelseas seier over Norwich, skal det et mirakel til for at Manchester United skal kunne ta igjen lederlaget fra London. Minst.

Men Alex Ferguson mener tydeligvis at miraklenes tid ikke er omme.

Han nekter i hvert fall å innrømme nederlag i kampen om ligagullet.

- Kjempet for livet

- Men dette er et dårlig resultat for oss. Går man for ligatittelen, skal man vinne kamper som dette, innrømmer United-manageren overfor Skysports.

Fergusons menn presset tidvis voldsomt, men hjemmelaget spilte glimrende i forsvar, hadde den nødvendige flaksen, og kunne til slutt stikke av med det ene poenget.

- Vi hadde mange sjanser, ved et par anledninger kunne vi fått straffe, og Gabor Kiraly gjorde et par fantastiske redninger som holdt Palace inne i kampen. De kjempet for poengene, og du må forvente det av bunnlagene når det står om livene deres.

- Du så det i dag.

FORTVILER: Manchester United var uheldige og udyktige mot Palace. Selv ikke kaptein Roy Keane kunne gi det lille ekstra i dag. FOTO: SCANPIX/REUTERS
FORTVILER: Manchester United var uheldige og udyktige mot Palace. Selv ikke kaptein Roy Keane kunne gi det lille ekstra i dag. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Palace måtte spille de siste 26 minuttene med én mann mindre etter at Vassilis Lakis ble utvist på grunn av to kjappe gule kort.

- Egentlig tror jeg ikke utvisningen var så veldig viktig. De lå bak med alle mann uansett. Jeg tror ikke Andrew Johnson var nær ballen i det hele tatt, sier Fergie til Skysports.

Fantastiske Henry

Arsenal slet ikke på langt nær like mye mot Portsmouth, og selv om bortelaget skapte et par farligheter i innledningen stilnet det da Henry sendte londonerne i føringen etter 40 minutter.

Etter dette var det aldri tvil om hvor seieren skulle havne. Toppscoreren banket inn to mål til, og det eneste som kanskje bekymrer Wenger noe er hvor avhengig laget har vært av den fantastiske franskmannen denne sesongen.

- Det er vanskelig å si noe nytt om Henry. Det beste er bare å se på ham, for han er fantastisk.

- En liten stund i kampen så han småskadd ut, men han kom tilbake og produserte, sier Arsene Wenger ifølge Football 365.

Nytt bortetap for Liverpool

John Arne Riise og Liverpool kan trolig glemme Champions League neste sesong, etter tap 1-0 borte mot Newcastle. Laurent Robert hadde mange dødballskudd, og fikk endelig fulltreff tjue minutter før slutt.

Ballen suste i vinkelen bak en noe passiv LFC-debutant Scott Carson.

- Vi har store skadeproblemer, og jeg forsøkte å reorganisere laget med de beste tilgjengelige spillerne.

- Jeg er skuffet, siden vi fortsetter å tape med knapp margin, og siden vi ikke spiller bra på bortebane. Det blir vanskelig å minke avstanden til Everton hvis vi ikke begynner å vinne borte, sier Liverpools manager Rafael Benitez til klubbens offisielle hjemmeside.

Andre kamper:

Southampton - Tottenham 1-0 (0-0).

S: Quashie (51). T: 31.903.

Claus Lundekvam spilte hele kampen for Southampton.

Fulham - Charlton 0-0.

T: 18.290.

KNUSTE DRØMMEN: Laurent Robert og lagkompisene i Newcastle knuste Liverpools Champions League-drøm.
HATTRICK-HELT: Thierry Henry var den store forskjellen på Arsenal og Portsmouth.