Fergie tror Spurs slår kloa i Bale

Men refser førstelags-løfte.

(Dagbladet.no): Det er sjelden en venstreback får så mye oppmerksomhet som Southamptons Gareth Bale. Men 17-åringen skal visstnok være et helt unikt talent, som både Tottenham og Manchester United ligger langflate etter.

Spurs skal allerede ha lagt inn et bud på 125 millioner kroner, mens Uniteds bud skal være en del lavere og mer prestasjonsrettet.

Kanskje er det rent taktikkeri fra Sir Alex Ferguson - men den mektige United-bossen anser Tottenham for å være klare favoritter i drakampen om Bale.

- Southampton sa nei til oss fordi de vil ha mer penger, noe de er i sin fulle rett til å gjøre. Jeg vet ikke helt hva Tottenham har tilbudt, men de har tilbudt mer enn oss og det gir dem en pole position, sier Ferguson ifølge BBC.

Uniteds tilbud innebærer at Southampton får mer penger jo flere kamper Bale spiller for klubben, noe Ferguson mener er en fornuftig transferpolitikk. Fornuftig synes han derimot ikke Tottenhams garanti om førstelagsspill er.

- Alle som garanterer en spiller førstelagsfotball tar feil. Det er så mange eksempler på unge spillere som får sjansen i denne klubben, ingen kan betvile det faktum at de får muligheten. Kanskje gutten selv bør ta det med i vurderingen, sier Ferguson.

• Din mening: Er det kritikkverdig å «love» spillere førstelagsfotball?

ETTERTRAKTET: Gareth Bale er allerede landslagsspiller for Wales til tross for sin unge alder. Tottenham og Manchester United kjemper innbitt om underskriften hans, men Sir Alex innser at Spurs sitter i førersetet. Foto: EPA
ETTERTRAKTET: Gareth Bale er allerede landslagsspiller for Wales til tross for sin unge alder. Tottenham og Manchester United kjemper innbitt om underskriften hans, men Sir Alex innser at Spurs sitter i førersetet. Foto: EPA Vis mer
Fergie tror Spurs slår kloa i Bale