Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fergie-venner rotter seg sammen mot Benitez

Det mener Wigan-sjefen.

HAR FOR MYE MAKT: Wigan Athletic-manager Roberto Martinez tror det engelske fotballforbundet ikke ønsker å straffe Alex Ferguson. Foto: AP/Tim Hales
HAR FOR MYE MAKT: Wigan Athletic-manager Roberto Martinez tror det engelske fotballforbundet ikke ønsker å straffe Alex Ferguson. Foto: AP/Tim Hales Vis mer

|||• SISTE: Ifølge den britiske trenerforeningen LMA avviser Martinez kategorisk at han har gitt uttalelsene om Ferguson artikkelen under bygger på.

(Dagbladet.no): Det er sjelden kost at andre Premier League-managere uttaler seg kritisk om Alex Fergusons, balløyas mestvinnende trener.

Liverpool-sjef Rafa Benitez prøvde seg i vinter, med sin berømte lapp på en pressekonferanse i januar.

Big Sam vil overta?
Wigan-manager Roberto Martinez er også spansk, og nå tar han sjansen med et spark mot sir Alex.

NESTE UNITED-SJEF? Alex Ferguson støttes av Sam Allardyce, mener Martinez. Foto: AP/Jon Super
NESTE UNITED-SJEF? Alex Ferguson støttes av Sam Allardyce, mener Martinez. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Martinez mener United-manageren har flere støttespillere blant andre managere, og de løper skottens ærend.

- Ferguson har en gruppe lojale mennesker blant andre trenere. Det er Steve Bruce, en av hans tidligere spillere. Og det er Sam Allardyce, som tror han skal etterfølge ham på Old Trafford. På den andre sida står (Rafa) Benitez alene, de går til angrep på ham fra alle kanter, sier Martinez til den spanske avisa AS - ifølge The Times og Daily Telegraph.

På spørsmål om Ferguson har mye makt innenfor britisk fotball svarer Wigan-treneren meget klart.

GODE VENNER? Wigan-sjefen mener Alex Ferguson har en lojal støttespiller i Sunderland-sjef Steve Bruce (sittende til venstre). Foto: AFP/PAUL ELLIS
GODE VENNER? Wigan-sjefen mener Alex Ferguson har en lojal støttespiller i Sunderland-sjef Steve Bruce (sittende til venstre). Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

- Ja, veldig mye. Han har vært her hele sitt liv, og det teller mye. For øyeblikket er han tiltalt av FA for å si at en dommer ikke var i fysisk god nok form. Realiteten er at de nesten ber ham om unnskyldning for å straffe ham. Alle andre ville blitt smadret, sier Martinez.

Siktelsen han snakker om har bakgrunn i Fergusons kommentarer om Alan Wiley, etter 1-1-kampen mot Bruces Sunderland. United-sjefen mente blant annet at Wiley brukte ekstra tid da han ga gule kort - for at han selv skulle få igjen pusten.

Dom 3. november
I ettertid har det vist seg at Wiley løp mer enn de fleste United-spillerne på banen. Ferguson sa seg i går skyldig i upassende oppførsel mot Wiley, og 3. november får han en dom fra FA.

IKKE VENNER: Alex Ferguson og Rafael Benitez er ikke på godfot. Foto: AFP/PAUL ELLIS
IKKE VENNER: Alex Ferguson og Rafael Benitez er ikke på godfot. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media