Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Fergie, what's the score?»

United ble knust av Premier Leagues jumbolag.

DET ER AV SINE EGNE MAN SKAL HA DET: Jonathan Spector har fem år i Manchester United bak seg, og hadde bare scoret én gang for sin nye klubb West Ham. Men det var før tirsdagens kvartfinale i ligacupen - der han banket inn to mål mot sin gamle arbeidsgiver. Her setter han inn 2-0. Foto:  (AP Photo/Akira Suemori)
DET ER AV SINE EGNE MAN SKAL HA DET: Jonathan Spector har fem år i Manchester United bak seg, og hadde bare scoret én gang for sin nye klubb West Ham. Men det var før tirsdagens kvartfinale i ligacupen - der han banket inn to mål mot sin gamle arbeidsgiver. Her setter han inn 2-0. Foto: (AP Photo/Akira Suemori) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvartfinaler i ligacupen: West Ham - Manchester United 4-0, Arsenal - Wigan 2-0

(Dagbladet): «Fergie, what's the score?»

Slik lød de hoverende ropene fra West Ham-fansen mot sir Alex Ferguson på Upton Park i kveld, der ubeseirede Manchester United så ut til å ha latt seg inspirere av Real Madrids hjelpeløse forestilling dagen i forveien.

Det hjalp lite at den tilreisende fansen holdt humøret oppe gjennom å synge «you're just a shit Barcelona» tilbake.

Manchester United tapte sin første kamp for sesongen, og det grundig. Tapssifrene ble nesten like stygge som i El Clasico, 0-4, og det mot laget som ligger helt sist i Premier League.

SLEIT I SNØVÆRET: Ryan Giggs har over 800 kamper for Manchester United. Sjelden har han vært med på å tape med større sifre enn i kveld. Foto:  (AP Photo/Akira Suemori)
SLEIT I SNØVÆRET: Ryan Giggs har over 800 kamper for Manchester United. Sjelden har han vært med på å tape med større sifre enn i kveld. Foto: (AP Photo/Akira Suemori) Vis mer

- Vi spilte fantastisk. Jeg trodde vi kunne vinne, men ikke med de sifrene. Det er veldig spesielt. Å levere en sånn forestilling mot det beste laget i landet per dags dato... hva mer kan jeg be om? sier West Ham-manager Avram Grant.

La gå at Ferguson hadde skiftet ut 10 av 11 spillere fra festkampen mot Blackburn i helga - bare Anderson var igjen av de som startet sist - men braktapet i ligacupens kvartfinale er uansett av det særs pinlige slaget for serielederen i Premier League.

Til alt overmål var det en spiller som ikke ble vurdert som god nok for Manchester United som la grunnlaget for ydmykelsen.

Jonathan Spector tilbrakte fem år på Old Trafford, mellom 2001 og 2006, før han ble sendt på dør. Før i dag hadde den omskolerte forsvarsspilleren bare scoret ett mål for West Ham.

Mot Manchester United scoret han to ganger, begge før pause.

TOMÅLSHELT: Jonathan Spector scoret kampens to første mål. Foto:  REUTERS/Suzanne Plunkett
TOMÅLSHELT: Jonathan Spector scoret kampens to første mål. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer

Det første kom etter 22 minutter:

Tre United-spillere var passive tilskuere da Victor Obinna sto på hjørnet av 16-meteren og slo inn i feltet. Spector kom seg foran Darren Fletcher og stanget inn 1-0 i korthjørnet - uten at reservekeeper Tomasz Kuszczak imponerte noen med sin rekkevidde.

Et kvarter senere sto det 2-0.

Med Bebe i ryggen førte Spector ballen 30-40 meter, før han forsøkte å tre gjennom til Obinna. Fabio så ut til å ha kontroll på situasjonen, men hadde for korte skruknotter i snøværet og sklei da han skulle feie ballen unna.

Spector var våkent frampå, og klemte inn sitt andre fra kort hold.

BRUKTE EVANS SOM RUNDINGSBØYE: Carlton Cole vendte vekk United-midtstopper Johnny Evans så enkelt som bare det, og banket inn 4-0. Like etter ble Evans tatt av banen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
BRUKTE EVANS SOM RUNDINGSBØYE: Carlton Cole vendte vekk United-midtstopper Johnny Evans så enkelt som bare det, og banket inn 4-0. Like etter ble Evans tatt av banen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

West Ham gikk til pause med fortjent tomålsledelse, i en omgang der særlig Uniteds etablerte spillere - John O'Shea, Darren Fletcher og Ryan Giggs - var godt under pari.

Likevel var det Bebe som ble ofret til 2. omgang, og Federico Macheda kom inn for å gi United mer trøkk framover.

Men bortsett fra en liten periode i starten av omgangen, der United så ut til å ha festet et grep om matchen, ble det bare verre.

Og aller verst var midtstopper Johnny Evans.

Først lot han Carlton Cole heade inn 3-0 nesten helt uforstyrret, etter herlig forarbeid fra Obinna på venstrekanten igjen.

Da var det spilt 56 minutter - og kampen virket langt på vei avgjort.

Nådestøtet kom drøye 10 minutter senere: Igjen var Obinna nest sist på ballen, Cole brukte Evans som rundingsbøye inne i feltet og trillet enkelt inn 4-0.

Ferguson markerte sin misnøye på sidelinja ved å plukke Evans av banen og sette inn Wes Brown, men skaden var for lengst skjedd.

United skapte knapt noe som helst med unntak av Gabriel Obertans stolpetreff tidlig i kampen, og de var ikke spesielt nære et trøstemål.

Rekka på 23 kamper uten tap denne sesongen ble behørig brutt, og United-gutta trengte neppe å føne håret sitt da de kom ut av dusjen i kveld.

SJEKK DEN LUA: Fargen på lua matchet ansiktsfargen til sir Alex Ferguson mer og mer etter hvert som baklengsmålene rant inn. Foto:  AFP PHOTO/GLYN KIRK
SJEKK DEN LUA: Fargen på lua matchet ansiktsfargen til sir Alex Ferguson mer og mer etter hvert som baklengsmålene rant inn. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Den jobben tok sannsynligvis sir Alex Ferguson seg av.

I kveldens andre kvartfinale i ligacupen vant Arsenal 2-0 hjemme mot Wigan. Scoringer fra Alcarez (selvmål, 42) og Nicklas Bendter (65) sendte Arsenal videre.

PS! Manchester United har vært i tre av de fire siste ligacupfinalene, og er regjerende mester i turneringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!