HJERTELIG FØR KAMP: Roberto Mancini og sir Alex Ferguson var gode venner da United og City barket sammen i Community Shield-kampen på Wembley i august. Søndag møtes de igjen, til det største Manchester-derbyet i Fergusons 25 år på Old Trafford. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
HJERTELIG FØR KAMP: Roberto Mancini og sir Alex Ferguson var gode venner da United og City barket sammen i Community Shield-kampen på Wembley i august. Søndag møtes de igjen, til det største Manchester-derbyet i Fergusons 25 år på Old Trafford. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Ferguson: - Det største derbyet i min tid

Men Agüeros overtidsmål kan være dårlige nyheter for United.

(Dagbladet): Ingen av Manchester-lagene overbeviste, men både United og City tok kjærkomne seirer i Champions League i går.

Særlig Roberto Mancini ble holdt på pinebenken til det siste: Med bare ti sekunder igjen av overtida dukket Sergio Agüero opp på bakerste stolpe, og pirket inn 2-1-målet mot Villarreal som gjør at City har kontakt med tetlagene i gruppa.

Villmannfeiringen til vanligvis så sindige Mancini forteller alt om viktigheten av den seieren - og kanskje ga det City en formidabel boost foran søndagens storkamp på Old Trafford.

ENORM FORSKJELL: Flere eksperter tror Sergio Agüeros vinnermål på overtid vil løfte moralen i City-laget mye inn mot byderbyet søndag. Foto:  REUTERS/Nigel Roddis
ENORM FORSKJELL: Flere eksperter tror Sergio Agüeros vinnermål på overtid vil løfte moralen i City-laget mye inn mot byderbyet søndag. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer

Det trodde i hvert fall Gary Neville i Sky Sports-studio i går kveld, som snakket om den «massive forskjellen» i inngangen til Manchester-derbyet etter jubelutløsningen på overtid.

TV 2-ekspert Øyvind Alsaker var inne på samme tanke på Twitter etter kampen:  

«En seier som kan definere Citys sesong. Moralsk løft før byderbyet søndag og fremdeles avansement innen rekkevidde i Champions Leage.»

- Fantastisk ramme
Manchester Uniteds 2-0-seier borte mot lilleputten Otelul Galati var ikke like dramatisk, selv om fjorårsfinalisten måtte slite for poengene. For sir Alex Ferguson var det nok også en stor lettelse å se at ingen spillere pådro seg skader som gjør dem uaktuelle til sesongens største kamp i Premier League så langt.

STRENGT: Kortene satt løst i en kamp som nærmest for blottet for stygge taklinger. Det gikk hardest utover Nemanja Vidic. Foto:    REUTERS/Bogdan Cristel
STRENGT: Kortene satt løst i en kamp som nærmest for blottet for stygge taklinger. Det gikk hardest utover Nemanja Vidic. Foto: REUTERS/Bogdan Cristel Vis mer

Det er ikke lenge siden skotten omtalte City som «de støyete naboene», men respekten for byrivalen har nok økt kraftig de siste par sesongene.

Da Ferguson i går fikk spørsmål om søndagens derby blir det største i løpet av hans tid på Old Trafford, svarte United-manageren bekreftende.

- Ja, det tror jeg. De siste årene har de kampene blitt mer intense, og viktigheten har økt. Med dem på topp og oss på andreplass er det en fantastisk ramme rundt kampen. Jeg gleder meg, sier Ferguson ifølge Daily Telegraph.

Ferguson forsvarer dommeren
Han ble neppe beroliget av det han fikk se av kaptein Nemanja Vidic i går. Serberen startet sin første United-kamp siden ligapremieren, og framsto mildt sagt rusten.

SMELLER DET PÅ SØNDAG?: Sjansene for at vi kan få et nytt rødt kort på Old Trafford søndag er ikke veldig små. Foto: AFP PHOTO/ IAN KINGTON
SMELLER DET PÅ SØNDAG?: Sjansene for at vi kan få et nytt rødt kort på Old Trafford søndag er ikke veldig små. Foto: AFP PHOTO/ IAN KINGTON Vis mer

Like etter at Wayne Rooney hadde sendt United i ledelsen etter drøye timen, ble han også utvist av den tyske dommeren Felix Brych. Rødkortet var av typen man neppe ville sett i Premier League, for selv om Vidic hadde foten høyt og taklingen var håpløs, var den ikke farefull.

Etter kampen gjorde likevel Ferguson noe så uvanlig som å ta dommeren i forsvar.

- Jeg har kikket på situasjonen, og foten hans er utvilsomt høyt oppe. Jeg kan forstå dommerens tolkning, for tysk fotball er annerledes enn engelsk. Det var lit strengt, men foten var høy, og det er ingen tvil om at han fortjente kort. Men vi fikk en seier i kveld, og er fornøyde med det. Etter to uavgjorte kamper trengte vi det, for ett poeng fører til usikkerhet og press, sier Ferguson.