BILLIG STRAFFESPARK: Newcastle fikk et billig straffespark da Rio Ferdinand felte Hatem Ben Arfa. Foto: AP Photo / Jon Super
BILLIG STRAFFESPARK: Newcastle fikk et billig straffespark da Rio Ferdinand felte Hatem Ben Arfa. Foto: AP Photo / Jon SuperVis mer

Ferguson: - Det var en parodi

Raser mot linjemannen etter Newcastles billige straffespark.

(Dagbladet): • Manchester United - Newcastle United 1-1

Newcastle har ikke vunnet på Old Trafford i ligaen på sine siste 27 kamper. En må helt tilbake til februar 1972 for å finne siste «Magpies»-seier borte mot de regjerende seriemesterne.

Seier ble det ikke i kveld, men de fikk med seg ett poeng fra Drømmenes Teater, til tross for et enormt press - og et enormt sjansesløseri - av de røde i hektiske sluttminutter. Kampens store samtaleemne ble situasjonen der Newcastle utlignet til 1-1.

Hatem Ben Arfa driblet seg forbi to spillere på høyresiden og skar inn i feltet. Ferdinand kastet seg inn, tok ballen før han tok franskmannen. En ren takling, men linjedommeren mente at han tok franskmannen først.

- Ferdinand traff ballen, vi var heldige der, sa Newcastle-manager Alan Pardew etter kampen ifølge BBC.

- En parodi Alex Ferguson var selvfølgelig rasende på assistent-dommeren etter kampen.

- Det var bare linjemannen som mente det var straffe. Dommeren trodde det var corner, og han var nærmere situasjon. Det var en parodi. Problemet er at assistendommerne ikke arbeider med det på heltid, mens dommerne gjør det.

Manchester City har i morgen muligheten til å øke forspranget til byrivalen med seier over Liverpool.

- Om City har et for stort forsprang? Hadde det vært i april ville det vært det, sier skotten ifølge BBC.

Pardew var selvfølgelig storfornøyd med innsatsen til sine elever.

RASTE: United-spillerne raste da linjedommeren mente at Newcastle skulle ha straffespark. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
RASTE: United-spillerne raste da linjedommeren mente at Newcastle skulle ha straffespark. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix Vis mer

- Det var en utrolig kamp av oss. Vi viste at vi kan konkurrere med et av de beste lagene i Europa. Vi spilte veldig bra, og neste helg - mot Chelsea - har vi muligheten til å vise at vi kan slå de største lagene, sier Pardew.

Ble skutt i magen Javier Hernandez sendte United i ledelsen like etter pause, etter at Steven Taylor klarerte ballen i magen på meksikaneren. Ballen trillet over mål bak en utspilt Tim Krul.

Kampen var imidlertid langt fra over.

Etter en time spilt løp Hatem Ben Arfa gjennom United-forsvaret. Rio Ferdinand holdt følge med franskmannen og taklet ballen til corner. Linjedommeren mente imidlertid at Ferdinand taklet Ben Arfa først, og signaliserte for straffespark.

United-spillerne raste mot dommeren, med rette. Demba Ba brydde seg imidlertid ikke, og satte ballen i mål bak David De Gea.

Sjanse-bonanza Den siste halvtimen ble enveiskjøring, og hjemmelaget skapte den ene enorme muligheten på den andre. Totalt i kampen hadde hjemmelaget 29 skudd mot mål. Newcastle hadde åtte.

Da Jonas Gutierez ble utvist ti minutter før full tid, befant Newcastle-spillerne seg stort sett i eget felt.

Javier Hernandez, Federico Macheda, Ashley Young og Nemanja Vidic hadde alle store muligheter, men anført av en glimrende Tim Krul og et oppoffrende forsvar holdt imidlertid unna og fikk med det et viktig poeng.

HELDIG SCORING: Javier Hernandez scoret etter å ha blitt skutt i brystet. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix
HELDIG SCORING: Javier Hernandez scoret etter å ha blitt skutt i brystet. Foto: AP Photo / Jon Super / Scanpix Vis mer