Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson: - Joshua King har gjort det veldig bra

Spår god karriere for nordmannen.

FÅR ROS AV FERGUSON: Sir Alex Ferguson har merket seg Joshua Kings prestasjoner for Norge mot Kypros. United-manageren sier at 20-åringen har gjort sine saker meget bra siden oppkjøringen i sommer. 
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FÅR ROS AV FERGUSON: Sir Alex Ferguson har merket seg Joshua Kings prestasjoner for Norge mot Kypros. United-manageren sier at 20-åringen har gjort sine saker meget bra siden oppkjøringen i sommer. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Joshua King har gitt seg selv frist til nyttår med å spille seg inn i A-troppen til Manchester United. Hvis ikke, vil 20-åringen seriøst vurdere et klubbskifte.

I dag fikk han i det minste en oppmuntrende tilbakemelding av sir Alex Ferguson - som benyttet noe av sin pressekonferanse foran morgendagens kamp mot Stoke til å snakke om King.

United-manageren mener nordmannen har vist lovende takter helt siden sommerens oppkjøring, og han gleder seg over rapportene om at King både skaffet straffespark og scoret i Norges 3-1-seier mot Kypros på tirsdag.

- Han gjorde det veldig bra i pre-season, og har jobbet veldig hardt. Han har vist at han har gode ferdigheter. Det gir ham nok et løft at han fikk straffe og scoret for Norge. Joshua er veldig rask, har strålende fysikk og bør ha en god karriere foran seg, sier Ferguson ifølge manutd.com.

King spiller til daglig for reservelaget til United, og har ikke vært nærmere førstelaget denne sesongen enn en plass på benken i ligacupen mot Newcastle.

Ferguson har et utall muligheter på topp, med Robin van Persie, Wayne Rooney, Danny Welbeck, Javier Hernandez, Shinji Kagawa og kanskje også Federico Macheda foran King i spisskøen.

Men han virker ikke overbevist om at et nytt utlån er veien å gå for nordmannen - som allerede har vært innom Preston, Hull og Borussia Mönchengladbach.

- Josh King har gjort det veldig bra. Vi har blandede erfaringer når spillere går på lån - Federico Macheda har opplevd et mareritt ved to anledninger i Sampdoria og QPR, der de byttet manager akkurat da han kom. Og Josh spilte ikke mye i Mönchengladbach i fjor, og returnerte til oss, sier Ferguson.