- TÅLER KRITIKKEN: Alex Ferguson tror Rio Ferdinand takler det som kommer av kritikk fra tribunen i kampene framover. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB Scanpix
- TÅLER KRITIKKEN: Alex Ferguson tror Rio Ferdinand takler det som kommer av kritikk fra tribunen i kampene framover. Foto: AFP / ANDREW YATES / NTB ScanpixVis mer

Ferguson: - Rio bryr seg ikke om kritikken

Men i dag blir veteranen hvilt.

Følg Sunderland-Manchester United her fra kl. 13.45!

(Dagbladet): Manchester United-stopper Rio Ferdinand har fått voldsom kritikk etter at han trakk seg fra England-troppen etter å ha blitt tatt ut for første gang på lang tid.

Isteden fløy han helt til Qatar for å være ekspertkommentator for en arabisk tv-kanal.

Da England slo San Marino 8-0 forrige helg, var deler av den engelske fansen på tribunen mer opptatt av å hetse Rio Ferdinand enn å heie på sine egne.

- Rasistiske tilrop
I en video fra kampen kommer det tydelig fram at deler av fansen synger «Rio Ferdiand, fu** off» gjentatte ganger.

Men langt grovere enn det var vitnesbyrdet til Daily Mirrors Oliver Holt.

Han hevder at en av sangene skal ha hatt rasistiske undertoner, og handlet blant annet om om at Rio og broren Anton skulle brennes på et bål.

Rio Ferdinand er verken på banen eller benken når United møter Sunderland på bortebane i ettermiddag, men Sir Alex Ferguson mener stopperen er mer enn sterk nok mentalt til å takle presset fra tribunen i tida framover.

- Hvis det kommer kritikk, tror jeg ikke han vil bry seg om det, sier skotten til Sky Sports.

- I et moderne samfunn er det alltid noen som tar ut frustrasjonen sin på noen som på et tidspunkt gjør dem misfornøyde på. Det kommer til å forsvinne ganske raskt, sier han videre.

Spesielt treningsregime
Ferdinand uttalte at grunnen til at han trakk seg fra Englands kamper mot Montenegro og San Marino var at han har et helt spesielt opplegg i United for å holde seg skadefri, og at han på landslaget ikke ville få den samme muligheten til spesialtrening.

Måten fysioterapeut- og treningsavdelingen vår har håndtert ham på har vært riktig. Det har gitt ham mulighet til å spille en av sine beste sesonger, og det var derfor Roy (Hodgson) tok ham ut på landslaget, sier Ferguson.

Da den mektige United-bossen får spørsmål om han noen gang tror Ferdinand vil spille for England igjen, svarer han:

IKKE BEKYMRET FOR RIO: Manchester United-manager Alex Ferguson. Foto: AFP /ANDREW YATES / NTB Scanpix
IKKE BEKYMRET FOR RIO: Manchester United-manager Alex Ferguson. Foto: AFP /ANDREW YATES / NTB Scanpix Vis mer

- Det kan jeg ikke si noe om. Jeg har ikke snakket med ham om det.

Svarte på Twitter
Ferdinand svarte selv kritikerne på Twitter i går, da han ga uttrykk for sjokk og vantro over hetsen som skal ha vært myntet på både han og broren, QPR-spilleren Anton Ferdinand.

- Man forventer og aksepterer synging og roping fra tribunen. Det er en del av det som gjør sporten så bra. Men rasisme er ikke synging og roping. Og i tillegg fra dine egne fans — WOW, tvitret Rio Ferdinand.

Få ødelegger for mange
Videre legger han til at det «alltid er en liten minoritet som ødelegger for alle andre».

På en senere twitteroppdatering skriver Ferdinand følgende:

«La oss ikke trekke noen forhastede konklusjoner, ettersom det bare kan ha vært tull og tøys. Vi får se etter etterforskningen».

Rasismesaken er under etterforskning etter at organisasjonen Fare (Football against racism in Europe) har klaget hendelsene inn for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Ifølge The Guardian har Det engelske fotballforbundet (FA) sendt ut en pressemelding der det opplyses om at de på nåværende tidspunkt ikke har funnet bevis for diskriminerende tilrop fra tribunen.

• Ferguson hviler flere spillere mot Sunderland i ettermiddag, ettersom United møter Chelsea i FA-cupen allerede på mandag.