Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson: - Totti blir VM-stjernen

Alex Ferguson tror italienske Totti blir den store stjernen i VM-sluttspillet og holder Frankrike som gullfavoritt. Samtidig forteller han om hvorfor han gir seg som United-manager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sir Alex Ferguson slutter som Manchester United-manager til sommeren. I dag snakker han ut om hvorfor han gir seg som United-manager.

- Hvorfor jeg slutter? Fordi jeg har vært manager i 28 år og fordi fotballen har forandret seg, sier 59-åringen.

I det ligger det blant annet at skotten føler han har fått for liten tid til familien opp gjennom årene. Ferguson har tre sønner.

Mistet barnas oppvekst

- Jeg fikk ikke sett barna mine da de vokste opp. Da jeg var i St. Mirren var jeg manager i klubben og drev to puber. Jeg satte fra meg barna på skolen om morgenen og var ikke hjemme før ved midnatt. Jeg fikk ikke sett dem vokse opp, men jeg så en generasjon med unge spillere vokse opp.

- Det er grunnen til at de ser på meg mer som en venn enn som en far. Det er kanskje en av de viktigste grunnene til at jeg slutter. Jeg vil gjøre opp for tapt tid, sier Ferguson.

Presset fra alle kanter er en annen grunn til at Ferguson mener det er på tide å trappe ned.

- Det er for mange forventninger, for mye press. Det har blitt vanskelig for meg å håndtere. En fyr som meg er på baksiden av avisene hver dag og får en mikrofon opp under nesa før jeg har gått av banen, sier han til det italienske magasinet Guerin Sportivo.

- Totti blir VM-stjerne

I det samme intervjuet ser skotten fram mot VM-sluttspillet neste sommer.

- Frankrike er fortsatt et godt stykke foran resten, mener Ferguson.

Av enkeltspillere trekker han fram Italias Francesco Totti.

- Totti er fantastisk, eksepsjonell. Jeg har fulgt ham siden han var tenåring, men jeg visste at det var umulig å kjøpe ham. Jeg så ham for første gang da han var 18 og til og med da så alle medspillerne etter ham, og lot seg lede av ham, forteller en imponert Ferguson.

- Han snek seg aldri unna ansvaret, ropte hele tida på ballen, ga instrukser hele tida. Vanligvis ville dette vært utenkelig hos en tenåring. Jeg forsto med en gang at han ville bli en superstjerne, sier skotten, som altså ikke tror de engelske spillerne når helt opp blant de aller største.

- Beckham og Owen kan bli løftet opp på enda et nivå, men dette blir Tottis VM. Han er klart best - og vi har også Patrick Vieira og Thierry Henry for Frankrike. Spania har også noen interessante unge spillere, men Raul er den ene som peker seg ut, sier Ferguson.

Hvem tror du blir stjerne i VM-sluttspillet i Korea og Japan? Si din mening her!

HURRA FOR ALEX: Alex Ferguson runder 15 år som manager i Manchester United.
Hele Norges coronakart