Ferguson advarer Saha etter Solskjær-dobbel

- Se opp, Louis!

(Dagbladet.no): For andre gang denne Premier League-sesongen fikk Ole Gunnar Solskjær spille fra start for Manchester United.

På benken satt det vanlige førstevalget Louis Saha og så nordmannen sette inn kampens to eneste mål - om enn noe heldig.

- Pass opp, Louis, sa en munter manager Alex Ferguson etter kampen ifølge PA.

- Det er fantastisk for Ole å score, og moro for fansen som forguder ham og gleder seg stort over hva han oppnår her.

Ferguson mener Solskjær vil fortsette framgangen ytterligere etter det lange skadeoppholdet.

- Han har blitt bedre for hver uke, og jeg er sikker på at han fortsatt vil bli bedre, sier Ferguson.

Dukket opp til rett tid

40 minutter inn i kampen satte Solskjær inn 1-0-målet. Som så mange ganger før var det evnen til å være på rett plass til rett tid som ga ham en enkel målsjanse.

MÅLKLEM: Wayne Rooney har slitt med formen i det siste. Da er det greit å få hjelp av en skikkelig målscorer på topp. Foto: Reuters/Scanpix
MÅLKLEM: Wayne Rooney har slitt med formen i det siste. Da er det greit å få hjelp av en skikkelig målscorer på topp. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Cristiano Ronaldo driblet seg langs 16-meterstreken og skjøt knallhardt i stanga. Ballen spratt hardt og rett mot Solskjær, som bare trengte å vri høyrefoten i posisjon til å styre ballen i åpent mål. Newcastle-keeper Steve Harper hade kastet seg etter stolpeskuddet.

Tre minutter inn i andre omgang var nordmannen igjen akkurat der han skulle være. Nemanja Vidic klinket til fra langt hold, og traff støvelen til Solskjær. Ballen skiftet retning, og Harper var utspilt igjen.

ManU-dominans fra start

Manchester United har ikke tapt hjemme mot Newcastle siden 1972. Også i dag fikk de svart- og hvitstripete det tøft fra starten av.

Den første virkelig store sjansen kom etter en corner 16 minutter inn i kampen. Nemanja Vidic stupte fram og headet knallhardt på mål, men Newcastle-keeper Steve Harper reagerte raskt og slo ballen over.


Opprulling
Ti minutter seinere leverte Manchester United et opprullingsangrep som et hvilket som helst ishockeylag ville vært stolte av:

Ole Gunnar Solskjær satte fart på venstre, og spilte ballen inn til Wayne Rooney på første berøring. Han brukte to touch på å dytte ballen videre til Cristiano Ronaldo, som like kjapt spilte fri Fletcher til høyre for seg. Direkteskuddet fra skotten dundret i stolpen og ut.

Uttellingen kom altså først etter 40 minutter. Ronaldo slo en corner til Evra, fikk tilbake ballen  og driblet seg inn til midten av banen. Fra 20 meter sendte han ballen i stolpen. Returen var snadder for Solskjær.

Ferguson advarer Saha etter Solskjær-dobbel

Storspill fra Ronaldo

Tre minutter inn i andre omgang var Solskjær igjen på rett sted, og styrte inn 2-0. Men det var en helt annen spiller som virkelig storspilte på Old Trafford.

Cristiano Ronaldo hadde en stor dag i United-trøya. Han gjorde så og si alt uten å score. I tillegg til stangskuddet som ga Solskjær 1-0-muligheten, hadde portugiseren også et skudd i tverrliggeren etter å ha driblet seg inn i feltet fra venstresida.

Manchester United leder dermed Premier League på bedre målforskjell enn Chelsea.