Ferguson anklager avis for spionasje

Kom med bevis.

(Dagbladet.no): Noen ganger må du bare skyte budbringeren. Slik tenker kanskje Manchester United-sjef Alex Ferguson.

I dag anklager han Storbritannias største avis, The Sun, for å ha avlyttet garderoben på Old Trafford under møtet med Chelsea, skriver The Guardian.

Pussig nok var det avisa som gjorde United oppmerksomme på avlyttningen 6. november. De henvendte seg til klubben med lydbånd, som de hadde fått tak i via en mellommann.

Det tror ikke Ferguson på. Han tror det var avisa som fikk satt inn mikrofoner under en guidet tur på arenaen.

- Det var The Sun - de avlyttet oss. De var de som sto bak det, sier Ferguson til The Guardian.

Aviskonsernet News International gir ut The Sun, og en talsmann sa i går kveld at Ferguson «helt åpenbart spøker».

The Sun fortalte ikke bare om spionasjen, de ga sin lesere informasjon om hvordan United-spillerne reagerte i garderoben etter 1-0-seieren mot ligamesterne.

Rio Ferdinand lurte på hva de andre gutta skulle gjøre om kvelden, Wayne Rooney spurte etter Evertons resultat - og José Mourinho ble buet ut da han ble intervjuet på TV.

UNITED VANT: Det var spillernes feiring i garderoben etter 1-0 mot Chelsea som ble tatt opp på bånd. Foto: Scanpix/Ap
UNITED VANT: Det var spillernes feiring i garderoben etter 1-0 mot Chelsea som ble tatt opp på bånd. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

Manchester United har etterforsket saken i to og en halv uke, og skal ha funnet synderne. De samme som fikk følgende hilsen da opptakene ble overbrakt:

- Vi har startet vår egen etterforskning av saken, og kommer til å involvere politiet dersom det er nødvendig. Vi takker The Sun for at de har fortalt oss om denne sikkerhetssvikten, sa kommunikasjonsdirektør Phil Townsend.

SPØK? Konsernet bak The Sun er overbevist om at Alex Ferguson ikke virkelig tror at avisa står bak spionasjen.