SJU SOM GLAPP:  Sir Alex Ferguson forteller om sju spillere han forsøkte å signere for Manchester United, men som havnet i andre storklubber. Fra venstre: Petr Cech, Sergio Agüero, Thomas Müller, Raphaël Varane, Didier Drogba, Ronaldo og Lucas Moura. Foto: NTB Scanpix.
SJU SOM GLAPP: Sir Alex Ferguson forteller om sju spillere han forsøkte å signere for Manchester United, men som havnet i andre storklubber. Fra venstre: Petr Cech, Sergio Agüero, Thomas Müller, Raphaël Varane, Didier Drogba, Ronaldo og Lucas Moura. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Ferguson avslører: Disse sju stjernene glapp

Hørte om Müller allerede som tiåring.

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson er for tiden aktuell med lanseringen av sin nye bok «Leading».

73-åringen sikret Manchester United 13 seriemesterskap i løpet av sin 26 år lange managerperiode. I løpet av den samme perioden hentet han også en rekke spillere som hadde stor suksess på Old Trafford.

Men ikke alle skotten hadde pekt seg ut ikledde seg den røde United-drakta. I boka forteller han om hvilke spillere som glapp.

Petr Cech:
- Jeg dro for å se ham i 2003 for Rennes. Vi syntes han var litt for ung til å takle det fysiske nivået i Premier League, skriver Ferguson, ifølge The Times, som har gjengitt lista i sin papirutgave.

Chelsea tok sjanse ett år senere, og i 2006 ble tsjekkeren rangert som verdens beste målvakt.

I 2011 innrømmet Ferguson at Cech-blunderen var en av grunnene til at han tok sjansen på å hente en purung David de Gea.

- Jeg så Cech så 19-åring, og tenkte: «Han er for ung». Men Chelsea tok sjansen og han har ikke vært ute av laget siden. Så alder har ingenting å si, sa Ferguson ifølge Daily Mail.

Didier Drogba:
- Vi dro for å sjekke han ut da han spilte i Marseille. Klubben vil ha 25 millioner pund for han, og Chelsea slo til før vi hadde bestemt oss.

Drogba scoret 100 ganger for Chelsea i løpet av sine åtte år i London. Ivorianeren var med på å vinne ligaen fire ganger (inkludert forrige sesong) og Champions League i 2011/2012.

Da Drogba annonserte at han ville forlate Chelsea sommeren 2012, var Ferguson i igjen sugen på å signere spissen.

- Han sa han ikke ville spille for en annen klubb i England, så det ga svar på spørsmålet mitt, men jeg var fristet, sa Ferguson ifølge ESPN.

Thomas Müller:
- Han var ti år da vi hørte om han, før han skrev under Bayern München den neste dagen.

Müller har siden debuten for Bayern i 2008 spilt over 200 kamper for klubben og vunnet Bundesliga fire ganger. Han er også verdensmester for Tyskland.

Tyskeren var i sommer koblet til Manchester United og sin tidligere sjef Louis van Gaal, men det ble aldri noe av overgangen.

Ronaldo:
- Vi ønsket å hente han fra brasilianske Cruzeiro i 1994, men vi klarte ikke å skaffe han arbeidstillatelse, så han dro til PSV Eindhoven.

Den brasilianske spissen gjorde stor suksess i Barcelona, Inter Milan og Real Madrid etter oppholdet i Nederland. I 2002 sikret han Brasil VM-gull.

Sergio Agüero:
- Agenten hans krevde en pris som vi ikke var villige til å betale.

Byrival Manchester City var derimot villige til å betale, og punget ut det Atletico Madrid krevde.

I 2011/2012 snøt han United for ligagull med sin scoring på overtid i den siste serierunden for Manchester City.

Lucas Moura:
- Vi tilbød 35 millioner pund, mens PSG signerte han for 45.

Moura forlot Sao Paulo i 2012 og har siden spilt for det franske hovedstadslaget.

Raphaël Varane:
- I 2011 skyndte jeg meg ned til Lille. Zinedine Zidane fikk på et eller annet vis nyss i det, og sørget for at han havnet i Real Madrid.

Den unge franskmannen har siden spilt seg inn på Real Madrid og det franske landslaget.