VIL SNAKKE MED BBC IGJEN: Sir Alex Ferguson vil være tilgjengelig for BBC etter kampen mot Arsenal på søndag, for første gang siden 2004. Foto: AFP PHOTO SEBASTIEN NOGIER
VIL SNAKKE MED BBC IGJEN: Sir Alex Ferguson vil være tilgjengelig for BBC etter kampen mot Arsenal på søndag, for første gang siden 2004. Foto: AFP PHOTO SEBASTIEN NOGIERVis mer

Ferguson avslutter BBC-boikott etter sju år

Men tør de å trosse ham igjen?

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson har nektet å snakke med BBC helt siden statskanalen i 2004 sendte en kritisk dokumentar om sønnen hans Jason, som jobbet som fotballagent.

Det er blitt gjort flere forsøk på å avslutte boikotten, både fra United og BBC, men Ferguson har vært urokkelig. Helt fram til nå.

- De vanskelighetene som gjorde at Sir Alex ikke ønsket å stille opp i BBC-programmer, er nå ute av verden, heter det i en felles pressemelding fra United og BBC.

Hva som har fått Ferguson til å mykne opplyses det ikke om, men han har deltatt på møter sammen med BBC generaldirektør Mark Thompson og direktøren for BBC North, Peter Salmon.

Etter dokumentaren, der BBC satte søkelyset på hvordan United angivelig overførte flere pengesummer til Fergusons sønn i forbindelse med spilleroverganger,  uttalte sir Alex at han hadde snakket med BBC for siste gang. Han har holdt løftet helt fram til nå.

- BBC er den type bedrift som aldri sier unnskyld, og de kommer aldri til å gjøre det. De er så arrogante at det ikke er til å tro, sa han i 2007.

- De laget en sak om sønnen min som var reinspikka sludder. Det var oppdiktede historier og «brune papirposer», og den type ting. Det var et fryktelig angrep på min sønns ære, og han burde aldri vært beskyldt for det.

«Fredsavtalen» gjør at United-manageren nå vil være tilgjengelig for intervju med BBC etter søndagens kamp mot Arsenal, og vil figurere på det tradisjonsrike programmet «Match of the Day» i tida framover.

Så spørs det om BBC tør å stille Ferguson kritiske spørsmål, eller om de av frykt for å bli boikottet på ny bare stiller de «snille» spørsmålene. Ferguson har gjort det til en vane å utestenge journalister som trosser ham.

I forkant av Champions League-finalen mot Barcelona ba han pressesjef Karen Shotbolt om å nekte AP-journalisten Rob Harris tilgang til framtidige pressekonferanser. Grunnen? Han hadde stilt et spørsmål om hvor viktig Ryan Giggs kom til å bli i finalen. Et uskyldig spørsmål i seg selv, men Ferguson koblet det til utrostormen rundt Giggs, som på den tiden raste som verst i britiske aviser.

Observante seere har kanskje også lagt merke til hvordan Ferguson av og til skryter av en reporter etter et intervju uten de store kontroversene.

- Well done, Geoff (Shreeves), sier Ferguson gjerne etter et intervju med den erfarne Sky Sports-journalisten.

Nå er altså BBC tatt inn igjen i varmen. Så gjenstår det å se om det blir midlertidig.