Ferguson banket opp innbryddstyver

Everton-spiss Duncan Ferguson hylles av politiet etter at han stoppet to innbruddstyver med bare nevene i går.

Innbruddsforsøket skal ha skjedd vet ett tida i går. To unggutter brøt seg inn i Fergusons hjem, men ble overrasket av den storvokste skotten. Ferguson skal ifølge PA havnet i slåsskamp med to ungguttene. Den ene inntrengeren klarte etterhvert å komme seg unna. Ferguson holdt den andre innbruddstyven fast til politiet kom.

Politiet arresterte en 21 år gammel mann som måtte sendes videre til sykehus etter møtet med Ferguson. Politiet jaktet på den andre tyven med helikopter i timene etter innbruddet. Ferguson fikk også noen skrammer etter bataljen, men trengte ikke legebehandling.

En talsmann for politiet hyller huseieren, men vil ikke bekrefte navnet på personen. Kilder i Everton og flere naboer bekrefter imidlertid episoden.

- Han har blitt intervjuet av Lancashire-politiet og vi er fornøyd med at han handlet modig og ansvarsfullt da han tok hånd om inntrengerne, sier politiet i en uttalelse.

Duncan Ferguson sonet 44 dager i fengsel i 1995 etter en episode den han skallet ned en motstander mens han spilte for Glasgow Rangers i 1994. Ferguson ble den første spilleren på øyriket som måtte sone fengselsstraff for en episode på fotballbanen.

(Dagbladet.no)