Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson bekrefter at United har kjøpt ny keeper

Enige med Atletico Madrid om David De Gea.

TIL OLD TRAFFORD: Atletico Madrids målvakt David de Gea, her med kjæresten Edurne, skal spille for Manchester United kommende sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sergio Perez
TIL OLD TRAFFORD: Atletico Madrids målvakt David de Gea, her med kjæresten Edurne, skal spille for Manchester United kommende sesong.Foto: SCANPIX/REUTERS/Sergio Perez Vis mer

(Dagbladet): Kort etter Gary Nevilles testimonialkamp på Old Trafford i kveld, bekreftet Manchester United-manager Alex Ferguson overfor Sky Sports at klubben har fått i stand en avtale som gjør Atletico Madrid-målvakt David De Gea klar for klubben.

- Vi har jobbet for det en god stund. Vi identifiserte ham for en stund siden som den vi burde gå for, sier Ferguson.

- Han er en ung keeper, veldig rask, rolig og en strålende erstatning for van der Sar. Vi så etter samme type kvaliteter som Edwin har, ro og evne til å organisere forsvaret. De Gea har en del likheter der, sier skotten.

De Gea har en kjøpsklausul på knappe 200 millioner kroner, som United skal ha innfridd.

Jorge Mendes, agenten til blant andre Cristiano Ronaldo og Jose Mourinho, skal ha vært sentral i å få avtalen i havn.

David de Gea er 20 år, og har spilt i Atletico Madrid i hele sin karriere. Han har juniorlandskamper for Spania, og var i bruttotroppen til VM i 2010, uten å komme med i det endelige uttaket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media