Ferguson bekymret for Solskjær

Nordmannen får oppvisningskamp til 58 mill.

(Dagbladet.no): Sist Ole Gunnar Solskjær fortalte om veien tilbake til fotballbanen, sa 32-åringen at han håpet å rekke Manchester Uniteds julekamper.

I dag skriver The Sun at angriperens kneproblemer virker vanskelige å komme over. Derfor fryktes det for karrieren til spiller nummer 20 på Old Trafford.

Solskjærs to operasjoner skal ikke ha fått skikk på kneet. Heller ikke fysioterapi eller tester gir ønsket resultat.

Ferguson: Jobber hardt

Manager Alex Ferguson bekrefter ikke avisas opplysninger, men sier følgende:


- Ole jobber hardt, men han kan fortsatt ikke trene med laget.

Overfor The Guardian innrømmer skotten at han er bekymret for nordmannen. Avisa skriver samtidig at et comeback kan være måneder unna - hvis det skjer.

- Vi håper alle at han klarer å komme tilbake, og vi ber for det. Det første jeg spør fysioterapeuten om er «hvordan står det til med Ole», og svaret er alltid «akkurat som før, akkurat som før». Jeg kan ikke tidfeste noe, men det bekymrer meg, sier Ferguson.

FØLGER KEANE UT DØRA? Storbritannias største avis sprer tvil om Ole Gunnar Solskjærs comeback for Manchester United. En annen veteran, Roy Keane (t.h), har allerede forlatt klubben. Foto: Scanpix/Reuters
FØLGER KEANE UT DØRA? Storbritannias største avis sprer tvil om Ole Gunnar Solskjærs comeback for Manchester United. En annen veteran, Roy Keane (t.h), har allerede forlatt klubben. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Solskjær kom til Manchester fra Molde i 1996 og har neste sommer gjort seg fortjent til en «testimonialkamp». Det er en oppvisningskamp der billettinntektene går i spillerens lomme, eller til et veldedig formål han peker ut.

Annonserer i kveld?

Storbritannias største avisa, The Sun, hevder at United vil gi en slik kamp til Solskjær, som takk for ti år i klubben. Den vil være verd fem millioner pund, eller 58 millioner kroner.

The Guardian skriver at Solskjærs testimonialkamp blir annonsert i kveld, sammen med George Best-hyllesten i ligacupkampen mot West Bromwich.

- Jeg liker å tro at vi gir ham det. Jeg er nesten sikker på at han har krav på en testimonial i kontrakten sin uansett. Og jeg vet at fansen ønsker å vise sin takknemlighet, sier Ferguson.

Da får også nordmannen en sjanse til å si takk og farvel til United-fansen, hvis det blir slik at han ikke kommer tilbake i United-trøya.

Har ikke gitt opp?

Foreløpig har Solskjær ikke sagt noe som tyder på at han har gitt opp kampen mot skaden.

- Det betyr alt for meg å trekke på meg den røde trøya igjen. Det er alt som teller for meg. Jeg har sett meg selv spille mange netter, men så har jeg våknet, sa Solskjær til Uniteds offisielle magasin for tre uker siden.

For 14 dager siden takket han fansen for støtten under opptreningen.

- Jeg blir stolt, men samtidig lettere nervøs med tanke på forventningene rundt comebacket mitt, sa Solskjær.

Hva tror du? Kommer Solskjær tilbake på banen for Manchester U?

SPØR ALLTID OM OLE: Alex Ferguson forteller at han ber for Ole Gunnar Solskjærs framtid som fotballspiller i United.
SPILTE SIST I FA-CUPFINALEN: Ole Gunnar Solskjær kom inn som innbytter i cupfinalen mot Millwall i mai 2004. Siden har nordmannen blitt operert to ganger i sitt vonde kne.