Ferguson ber fansen tro på Chicharito-hypen

- Gutten fortjener skryt.

AVGJORDE IGJEN: Manchester United-meksikaner Javier Hernández trengte bare åtte minutter på å sende Wolverhampton ut av ligacupen. Unggutten er i ferd med å bli en supporterfavoritt på Old Trafford, og fortsetter dette skal Wayne Rooney jobbe hardt for å frata angriperen plassen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
AVGJORDE IGJEN: Manchester United-meksikaner Javier Hernández trengte bare åtte minutter på å sende Wolverhampton ut av ligacupen. Unggutten er i ferd med å bli en supporterfavoritt på Old Trafford, og fortsetter dette skal Wayne Rooney jobbe hardt for å frata angriperen plassen.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATESVis mer

||| (Dagbladet): Javier «Chicharito» Hernandez gjorde mot Wolverhampton i går som han gjorde mot Stoke i helga: Han avgjorde kampen da Manchester United trengte det som mest.

Etter en lite velspilt kamp på Old Trafford trengte manager Alex Ferguson vinnermålet, og etter 81 minutter satte han inn meksikaneren.

Drøye åtte minutter senere kom Chicharito i full fart bakfra, ventet ut en Wolves-forsvarer og plasserte ballen vakkert forbi keeper Wayne Hennessey, og kronet med det et innhopp som nesten kunne minne om forbildet Ole Gunnar Solskjærs varemerke.

Det er fortsatt tidlig i lille-ertens karriere, men etter Wayne Rooneys sutreopera og flere tapte poeng i ligastarten, er det vel ingen som kan bebreide Manchester United-supporterne for å løfte den lille meksikaneren fram som det store, nye håpet.

Alex Ferguson mener hyllesten er fortjent.

- Vi pleier å være litt kjappe med å bygge opp helter her, men gutten fortjener den rosen han får for øyeblikket, sier skotten til klubbens hjemmesider.

- Han er så proff. Han kommer først på trening og går sist, målteften hans får mye skryt, og det er på sin plass. Men i tillegg er roen hans, og touchen i ferd med å bli bedre. Blikket hans er også forbedret, og det er treningens fortjeneste. Når han kom på banen, bare visste du at han kom til å bruke sjansen om han fikk den. Det var et strålende, fantastisk mål. Han lurte forsvareren grundig, og avsluttet perfekt, sier Ferguson.

Bébé-skryt
Også den mye omtalte Bébé tegnet seg på scoringslista i går, og selv om målet hans neppe var ment som et skudd engang, mener Ferguson at også han er i ferd med å utvikle seg til noe bedre.

- Målet hans var litt heldig, men han gjorde det rette. Han utfordret forsvarerne, og det hadde blitt et fint innlegg om det ikke hadde blitt styrt i mål, sier United-bossen.

- Det var en god full debutkamp for gutten. Fysikken hans har blitt bedre de siste ukene, og vi er veldig fornøyde med potensialet hans. Han er modig, rask, og slår gode innlegg. Det er alltid vanskelig når du ikke snakker språket. Det gjør ikke han ennå, selv om han får opplæring to ganger i uka. Det kommer til å ta tid, som det å finne seg til rette i Manchester United som unggutt gjør, sier Ferguson.

Framtiden er lys
Manchester United-manageren gikk gjennom en av sine tøffeste uker som sjef på Old Trafford før helga, da det en lang stund så ut til at Wayne Rooney ville forlate klubben.

Rooney kritiserte United for manglende ambisjoner, og kom med uttalelser som vanskelig kunne tolkes som noe annet enn kritikk av lagkameratene og kvaliteten på Alex Fergusons stall.

Men Fergie fikk til slutt roen tilbake i rekkene, Rooney tilbake på plass, og nå mener han at alt ser bedre ut i den røde delen av Manchester.

- Jeg tror framtiden er lys, sier Ferguson.

- Jeg syns alle i klubben ser positivt på den. Vi jobber hardt for å få fram unge spillere, og de er uten tvil stammen i vårt neste lag, sier skotten.

NØGD: United-manager Alex Ferguson klappet både for publikum og Chicharito i går kveld.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER
NØGD: United-manager Alex Ferguson klappet både for publikum og Chicharito i går kveld.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER Vis mer