Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson boikotter engelsk presse

Følte seg lurt i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dere vil aldri få hjelp av meg igjen.

Det var beskjeden de britiske sportsjournalistene som hadde tatt veien til Danmark fikk servert av Sir Alex Ferguson foran kveldens Champions League-oppgjør mellom Manchester United og Aalborg.

Bakgrunnen for gårsdagens uttalelse skal være at Ferguson følte seg feilsitert i et intervju han stilte opp i under Uniteds oppkjøring til årets sesong i Sør-Afrika. Her ble han sitert på at Chelsea var et gammelt lag og ikke var noen trussel i kampen om Premier League-trofeet.

Det var ikke det Ferguson mente, og nå raser han mot britiske aviser som publiserte oppslaget.

- Jeg ga dere tillatelse til å intervjue meg i Sør-Afrika, men det skulle jeg aldri ha gjort. Det vil ikke skje igjen. Fra nå av, uansett hvor mange mil dere drar for å få et intervju, så får dere det ikke, sa Ferguson ifølge The Guardian.

De engelske mediene er imidlertid ikke de eneste som har feilsitert Sir Alex. Uniteds norske supporterklubb presterte å skape kaos i engelsk fotball etter et ekslusivt intervju med manageren

- Vi har lagt inn et bud på Berbatov, og vi har gode forhåpninger om å få kjøpt ham. Han har imponert i lang tid, og kan bli en fin tilvekst, skulle Ferguson ha sagt til united.no i juli. 

Dette stemte ikke med virkeligheten, og dermed startet en offentlig krangel mellom Tottenham og United. Ferguson ble til og med anmeldt til det engelske fotballforbundet (FA).

Den mektige United-sjefen er kjent for å ha et anstrengt forhold til media, og har tidligere boikottet BBC - som han ikke har pratet med siden de lagde en dokumentar om hans sønn i 2004.

BOIKOTT:
Alex Ferguson uttalte i går at han nekter å prate med engelsk presse frem til den dagen han gir seg i Manchester United. Bakgrunnen for dette er at han ble feilsitert i et intervju i Sør-Afrika før sesongen. Foto: Henning Bagger, Reuters/scanpix
BOIKOTT: Alex Ferguson uttalte i går at han nekter å prate med engelsk presse frem til den dagen han gir seg i Manchester United. Bakgrunnen for dette er at han ble feilsitert i et intervju i Sør-Afrika før sesongen. Foto: Henning Bagger, Reuters/scanpix Vis mer

Ferguson er imidlertid nødt til å snakke med sine verste fiender i forbindelse med Champions League. Der blir man nemlig bøtelagt for å ikke stille opp til pressemøte.

image: Ferguson boikotter engelsk presse

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!