Ferguson brøt stillheten - så ble intervjuet fjernet

Skrøt av Liverpool og Arsenal.

LETTER PÅ SLØRET: Sir Alex Ferguson nektet alle i klubben å uttale seg etter søndagens 1-3-tap på Anfield. Nå har United-manageren likevel gitt noen uttalelser til et regionalt nettsted - før de ble fjernet igjen kort tid etter. Foto:   EPA/LINDSEY PARNABY
LETTER PÅ SLØRET: Sir Alex Ferguson nektet alle i klubben å uttale seg etter søndagens 1-3-tap på Anfield. Nå har United-manageren likevel gitt noen uttalelser til et regionalt nettsted - før de ble fjernet igjen kort tid etter. Foto: EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson likte dårlig at media lagde et nummer ut av hans dommerslakt etter 1-2-tapet mot Chelsea.

Siden da har Manchester United-manageren gått til det skritt å boikotte alt av media, inkludert klubbens egen TV-kanal, og selv spillerne og assistentmanager Mike Phelan fikk munnkurv etter søndagens kalddusj på Anfield.

I går brøt skotten stillheten. Til det regionale nyhetsnettstedet cbsport.org sa Ferguson blant annet at Liverpools 3-1-seier var fortjent, at det ikke fantes unnskyldninger og at Arsenal utvilsomt er den største trusselen i kampen om ligagullet.

- De var det beste laget
Etter kort tid ble imidlertid saken tatt ned uten videre forklaring. Man kan bare spekulere i årsaken(e), men kanskje kan en kommentar på samme nettsted der Fergusons oppførsel de siste ukene kritiseres ha noe med saken å gjøre. 

Uttalelsene rakk uansett å finne veien til de store mediehusene i England.

- Jeg har ingen unnskyldninger for den svake forestillingen mot Liverpool. De var det beste laget og fortjente seieren. Jeg var skuffet fordi vi ikke presterte på det nivået jeg forventer og som vi vanligvis gjør, sier Ferguson ifølge Daily Telegraph.

Jamie Carraghers stygge takling mot Nani - som var så tøff at den flerret opp leggen til portugiseren - sier han ingenting om.

Frykter Arsenal
I dag rapporteres det at Ferguson avblåser sin boikott og stiller til pressekonferanse i morgen foran lørdagens FA-cupkvartfinale mot Arsenal.

Overfor cbsport.org legger han ikke skjul på at Arsene Wengers menn er laget som kan sette en stopper for Uniteds seriegull nummer 19.

- Det er innlysende at de representerer den største trusselen. Rivaliseringen fra noen år tilbake er vekket til live igjen. Og jeg er sikker på at de ser på oss som det største hinderet til å oppnå det de ønsker seg, sier han.

De siste årene har Arsenal visnet i den perioden Ferguson har kalt «squeaky bum time» - tiden da det virkelig gjelder å ikke gjøre i buksa.

Ferguson tror ikke de faller sammen denne gangen.

- Forrige sesong ramlet de av rundt månedsskiftet februar/mars, slik at det ble et race mellom oss og Chelsea der vi tapte med ett poeng. Jeg tror mange eksperter forventet å se en tilsvarende utvikling i år, og at konkurransen fra Spurs og Manchester City ville gjøre det enda vanskeligere for Arsenal å holde seg der oppe.

- Men Arsene Wenger og spillerne har tatt tilbake sin plass i hierarkiet og stormet fram til en andreplass, tre poeng bak oss, men med en kamp mindre spilt, sier Ferguson.