Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson bruker Bislett Games som eksempel

Umulig å velge mellom ligaen og Europa.

UMULIG VALG:  Manchester United-manager Alex Ferguson mener det er umulig å prioritere å vinne enten ligaen eller Champions League. For å illustrerer dilemmaet nevner han friidrett i Oslo. Foto:  EPA/MATT CAMPBELL
UMULIG VALG: Manchester United-manager Alex Ferguson mener det er umulig å prioritere å vinne enten ligaen eller Champions League. For å illustrerer dilemmaet nevner han friidrett i Oslo. Foto: EPA/MATT CAMPBELL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alex Ferguson har ført Manchester United til fire seriegull de fem siste sesongene, men i Champions League har Barcelona vært den store, stygge ulven for Fergusons mannskap.

United har tapt to Champions League-finaler de tre siste sesongene, og begge mot de spanske mesterne.

I et større intervju med Daily Mail forteller den skotske manageren hvordan han har planer om å erobre tronen som Europas beste klubb. Der bruker han blant annet friidrett i Oslo som eksempel på hvordan fotballen skiller seg fra individuelle idretter når det kommer til prioriteringer.

- Ikke friidrettsutøvere
- Vi kan ikke velge enten å satse på ligaen eller Champions League. Vi må kombinere de to. Det er ikke som en friidrettsutøver som er programmert til å vinne «en engelsk mil» i Oslo, for deretter å vente fem måneder og vinne i Stuttgart. Vi spiller hver sjuende dag og er tvunget til å kjempe om ligagull, sier Ferguson.

Ferguson har riktignok ledet de røde djevlene til seier i Europa i både 1999 og 2008. Han mener lagene fra Spania og Italia har en fordel på grunn av svakere motstand i ligaen.

- Jeg er ikke i tvil om at Real Madrid vil ofre alt for å vinne Champions League. AC Milan gjorde det. De konsentrerte seg kun om å kopiere Real Madrids ni titler. Du kan gjorde det i de landene fordi Europa-cup er det viktigste, men vår mentalitet er annerledes. Vi må alltid satse alt på å vinne serien og bruke Champions League som en bonus, sier Ferguson.

Og manageren har allerede klar for å kjempe en ny kamp om Europa-tronen neste sesong.

RIVALISERING: Manchester United-manager Alex Ferguson er oppslukt etter å ta igjen Barcelonas dominans i Europa, ifølge Ole Gunnar Solskjær. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
RIVALISERING: Manchester United-manager Alex Ferguson er oppslukt etter å ta igjen Barcelonas dominans i Europa, ifølge Ole Gunnar Solskjær. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

- Vi skal gjøre alt for å slå Barcelona, men målet er å være i Munchen (der finalen spilles) i mai neste år, sier han.

- Ferguson elsker dette Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var med å vinne Champions League med Ferguson og United i 1999.

Etter elleve år som spiller i klubben, og tre år som trener, har han merket seg gamlesjefens trang etter å ta rotta på Barcelona.

- Han virker oppslukt etter å ta igjen «forspranget» til Barcelona. Ferguson er en veldig dårlig taper og elsker å jakte etter nye triumfer. Han elsker rivalisering og å ha et mål å jobbe mot, sier Solskjær til Dagbladet.

- Sist jeg snakket med ham var rett før Champions League-finalen, sier Solskjær, som tror 3-1-tapet i mai styrket skottens lyst etter revansj ytterligere.

-DÅRLIG TAPER: Ole Gunnar Solskjær mener Ferguson er en dårlig taper, og at han elsker rivaliseringen med Barcelona. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix .
-DÅRLIG TAPER: Ole Gunnar Solskjær mener Ferguson er en dårlig taper, og at han elsker rivaliseringen med Barcelona. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix . Vis mer