Ferguson bryter stillheten om Glazer

Og truer med å drepe Rooney.

(Dagbladet.no): Det har vært stille fra Alex Ferguson etter at det ble klart at Malcolm Glazer har sikret seg kontroll over klubben.

Enkelte har spekulert i at Sir Alex kom til å si opp jobben som konsekvens av overtakelsen. I et ferskt intervju er veteranen forsiktig i sine uttalelser.

Han tror at Malcolm Glazer og sønnen Joel vil se lørdagens FA-cupfinale mot Arsenal på TV, og håper de vil få et inntrykk av hva klubben står for.

- Jeg vet ikke om de kommer til å være der, men de vil se kampen fra Statene, det er jeg sikker på, sier han.

Det er varslet store protester på lørdagens kamp. Flere United-supportere vil blant annet kle seg i sort for å markere sin sorg.

- Det vil gi dem en idé om hva slags klubb Manchester United er, og når de forhåpentligvis ser fansen feire og atmosfæren - det vil bli fantastisk, sier Ferguson ifølge Skysports.

Manageren er også opptatt av at supertalentet Wayne Rooney skal slutte å øve så mye på knallharde skudd på trening.

- Det første han gjør når han kommer på treningsfeltet er å ta en ball og dunke den i nettet. Og skuddene fyker rett over hodet mitt. En dag kommer han til å treffe meg - og da blir han drept, spøker Fergie.

GLEDER SEG TIL FINALEN: Alex Ferguson og Roy Keane holdt pressekonferanse på klubbens treningsfelt i går. FOTO: SCANPIX/AP
GLEDER SEG TIL FINALEN: Alex Ferguson og Roy Keane holdt pressekonferanse på klubbens treningsfelt i går. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Før han blir alvorlig:

- Jeg har alltid følt at dette er en spiller som kommer til å bety enormt for denne klubbens framtid, og slik ser det også ut i øyeblikket.

MORO PÅ TRENINGSFELTET: Men treffer Rooney Ferguson i hodet, forsvinner smilene.