Ferguson: Chelsea kan kollapse

Alex Ferguson mener hans lag Manchester United for alvor er med i kampen om seriegull etter den sterke 2-0-seieren mot Arsenal søndag. Men for at det skal skje må Chelsea kollapse.

Og det kan skje mener skotten. I 1992 var det United som gikk på en liten kollaps i vårsesongen. Etter en meget dårlig sluttspurt kom Leeds og tok seriegullet fra de «røde djevlene».

Akkurat derfor mener han at Chelsea ikke må føle seg for trygge i serieavslutningen. Med fem kamper igjen å spille har Chelsea tre vriene bortekamper, mens United har tre hjemmekamper.

Tøffe bortekamper

– Vi trenger en kollaps på Chelsea, men det kan skje. Vi tapte tre kamper på én uke i 92 og Chelsea har noen vanskelige kamper igjen, sier Ferguson til britiske ITV.

Han mener Chelsea kan få det tøft allerede mot Bolton kommende helg.

– Bolton har fortsatt håp om europacup. De har tapt fire kamper rad nå. Tror du de taper sin femte? Det tror ikke jeg, sier Ferguson.

I tillegg må Chelsea til Nord-England og spille mot Newcastle og Blackburn – sistnevnte er også er med i kampen om mesterligaplass.

– De møter Newcastle i siste serierunde Det blir Shearers siste kamp for Newcastle, og han vil vel avslutte med stil, sier United-manageren.

NØKKELSPISSEN: Wayne Rooney i scoringsform gjør at Alex Ferguson ser lyst på sesonginnspurten. Foto: Scanpix/Reuters
NØKKELSPISSEN: Wayne Rooney i scoringsform gjør at Alex Ferguson ser lyst på sesonginnspurten. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

United har igjen Tottenham og Chelsea bortebane og har tre hjemmekamper – Sunderland, Middlesbrough og avslutter mot Charlton.

Foruten kampen mot United har Chelsea igjen Everton hjemme.

Rooneys form avgjør

Han mener at de tøffe bortekampene til Chelsea kan gjøre at United sniker seg enda nærmere. Derfor tror han at kampen på Stamford Bridge mellom de to gullkandidatene blir avgjørende.

– Det er mye som går vår vei med tanke på serieinnspurten, men den skikkelige avgjørelsen får vi på Stamford Bridge. Der må vi vinne, sier skotten.

Arsene Wenger mener at Wayne Rooneys gode form kan avgjøre gullkampen til Uniteds fordel, men at forspranget opp til Chelsea fortsatt er litt stort.

– Det er veldig små sjanser for at United klarer det, men med Rooney i toppform er alt mulig, sier Arsenal-manageren.

(ANB)