Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ferguson en farsfigur

Alex Ferguson fortalte i går at han trodde sønnene så mer på ham som en venn enn en far. I dag forteller Ryan Giggs at manageren har vært en farsfigur for hans generasjon United-spillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble lei meg da jeg hørte at manageren føler han har gått glipp av å se barna sine vokse opp, sier Ryan Giggs til The Sun.

- Han har brukt så mye tid på å være en farsfigur for spillere som meg, David Beckham, Paul Scholes, Phil og Gary Neville at han har hatt mindre tid til andre områder i livet hans. Jeg håper bare at suksessen som engasjementet og ofrene har brakt er en kompensasjon. Jeg vil alltid være takknemlig for at han har gjort meg til den spilleren jeg er, sier Uniteds venstreving.

Giggs tilhører den stammen i United-laget som har kommet opp gjennom klubbens eget ungdomssystem, og kjenner bedre enn noen til den jobben Alex Ferguson har lagt ned på veien til suksessen han nyter i dag.

- Hans involvering fra de aldersbestemte lagene opp til førstelaget er fenomenal. Når du er en ungdomsspiller og prøver å finne veien opp, venter du ikke å se klubbens manager på alle kampene dine. Men om det så betød 14-timersdager lot han seg ikke stoppe, husker Giggs.

De lange dagene på jobb har imidlertid båret frukter, mener Giggs:

- Den energien han har brukt på de mindre glamorøse sidene av jobben sin er grunnen til at United har det laget vi har i dag.

(Dagbladet.no)

FERGUSONS GULLGUTTER: Alex Ferguson har opplevd mange triumfer med Ryan Giggs og co. Foto: SCANPIX/AP
Hele Norges coronakart