Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson er misunnelig på Liverpool

Og fire andre klubber.

DU SCORER I KVELD, WAYNE? Alex Ferguson skulle gjerne hatt flere Champions League-titler, per i dag har Manchester United tre. Her koser manageren med stjernespiss Wayne Rooney i Gelsenkirchen før kveldens kamp mot Schalke. Foto: EPA/FRISO GENTSCH
DU SCORER I KVELD, WAYNE? Alex Ferguson skulle gjerne hatt flere Champions League-titler, per i dag har Manchester United tre. Her koser manageren med stjernespiss Wayne Rooney i Gelsenkirchen før kveldens kamp mot Schalke. Foto: EPA/FRISO GENTSCH Vis mer

• Fotballstudio kl. 20.45: Schalke - Manchester United

(Dagbladet): Alex Ferguson styrer Manchester United sikkert mot det som trolig blir klubbens ligagull nummer 19.

Med det blir Liverpools rekordantall på 18 titler passert, og skotten kan si at han har oppnådd målet han satte seg i 1986: «Å rive Liverpool FC ned fra pidestalen».

NUMMER FEM: Her feirer Liverpool-spillerne sitt femte europeiske giganttrofé, i Istanbul i 2005. Foto: AP/Thomas Kienzle
NUMMER FEM: Her feirer Liverpool-spillerne sitt femte europeiske giganttrofé, i Istanbul i 2005. Foto: AP/Thomas Kienzle Vis mer

Men bare når det er snakk om seriemesterskap. For mens United har tre seirer i den gjeveste e-cupen, har Liverpool hele fem.

Og slikt motiverer den 69-årige managerveteranen ekstra.

Før avspark i dag innrømmer han misunnelse mot klubbene som har vunnet serievinnercupen og Champions League langt oftere enn laget fra Old Trafford.

Ajax og Bayern nærmest - Jeg har alltid hatt høye forventninger når det gjelder e-cupspill. Men vi blir misunnelige på det andre klubber i Europa har vunnet. Vi ser på andre lags triumfer og prøver å komme oss på høyde med det. Vi ser på klubber som Real Madrid, AC Milan, Ajax, Bayern München og Liverpool. Og vi må få dette til fort, dersom vi skal på samme nivå, sier Ferguson til Daily Telegraph.

GIR SEG ALDRI: Javier Hernandez scoret kampens eneste mål mot Everton på Old Trafford lørdag. Foto: AFP/PAUL ELLIS
GIR SEG ALDRI: Javier Hernandez scoret kampens eneste mål mot Everton på Old Trafford lørdag. Foto: AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Real Madrid har ni titler og kan neppe tas igjen av Ferguson. Men han trenger bare ytterligere én Champions League-triumf for å tangere Bayern München og Ajax.

Med seier mot Schalke er United i sin tredje Champions League-finale på fire år. I fjor ble Bayern for tøffe over to oppgjør, og tradisjonelt har rødtrøyene slitt mot tyske motstandere.

Målbevisste tyskere Fasiten før avspark er fire tap på fire forsøk i utslagsrunder mot lag fra Tyskland. Etter nederlaget i 2010 var Ferguson illsint på nettopp de «typiske tyskerne».

- De er veldig målbevisste, det tyske folket. Det reflekteres i måten de utøver idrett. Det er på sammme måte som engelskmenn, eller kanskje enda mer skotter. Tyskerne har vilje som skottene, selv om jeg selv har myknet opp litt, sier Ferguson.

Dersom United slår ut Schalke, så venter enten Real Madrid eller Barcelona i finalen på Wembley.

Sensasjonell form En finale United er gode nok til å vinne, mener Ferguson. Han irriterer seg litt over folks oppfatning om at årets lag er en svak United-utgave.

- Vi har masse talent. Kritikken vi har fått er litt feilaktig. Vi er skuffet over mange av bortekampene våre, men ingen kan rette en pekefinger mot hjemmeformen vår. Den har vært sensasjonell, sier Ferguson.

Dessuten har laget sin sjefs skotske vinnervilje, han viser til at seiersmålet mot Everton i helgen kom sju minutter før slutt.

NI GANGER MESTER: Real Madrid er kongene av Europa, her feirer spillerne tittelen i 2000. Foto: REUTERS
NI GANGER MESTER: Real Madrid er kongene av Europa, her feirer spillerne tittelen i 2000. Foto: REUTERS Vis mer

- Med tanke på kvaliteten på laget, så kunne dere se det på lørdag igjen. Dette laget gir seg ikke. Det er aldri noen sjanse for at dette laget gir opp. Det er en veldig bra kvalitet, sier Ferguson.

Neuer mot Rooney Keeperen som må lures for at United skal få en finale er Schalkes Manuel Neuer. Tyskland-målvakten har gode minner fra sist gang han møtte United-spiss Wayne Rooney på fotballbanen.

- Jeg har allerede møtt Rooney en gang, i VM. Det gikk bra for Tyskland. Jeg håper det blir likt mot United, sier Neuer.

FIKK DOMMERHJELP: Manuel Neuer slapp Frank Lampards avslutning over streken i VM, men det så ikke dommeren. Før kampen i kveld minner Schalke-keeperen om at han har vunnet sitt eneste møte med Wayne Rooney, som var England-spiss i samme kamp. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
FIKK DOMMERHJELP: Manuel Neuer slapp Frank Lampards avslutning over streken i VM, men det så ikke dommeren. Før kampen i kveld minner Schalke-keeperen om at han har vunnet sitt eneste møte med Wayne Rooney, som var England-spiss i samme kamp. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media