Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ferguson er snill med meg

Les om Mourinhos sjarmoffensiv!

(Dagbladet.no): Tidligere i dag skrev vi at Chelseas manager Jose Mourinho fortsetter ordkrigen med United-manager sir Alex Ferguson etter lagenes 0-0-oppgjør i ligacupen.

Men nå har virkeligheten begynt å innhente den selvsikre manageren.

Det engelske fotballforbundet (FA) har nå uttalt at de etterforsker gårsdagens uttalelser som kom på Chelseas egen TV-kanal, der Mourinho bruker ordet «cheat» - juks - om Uniteds spill i andre omgang.

- Jeg skal ta med en flaske utsøkt portugisisk vin som jeg og Ferugson kan dele etter returkampen om to uker, sier Mourinho til PA.

Ferguson klaget nemlig over vinen han fikk under managergigantenes hyggelige aften på Mourinhos kontor etter onsdagens kamp. Men det skal altså rettes opp. Og Mourinho bedyrer videre at han og Ferguson er gode venner.

- Ferguson er en fantastisk hyggelig fyr. Han har alltid vært snill mot meg, og jeg har masse respekt for ham, sier Mourinho til Reuters.

Men Mourinho mener fortsatt det var galt av Ferguson å snakke med dommeren i pausen i onsdagens kamp - nettopp det som startet ordkrigen fra portugiseren.

- Han har ingenting å snakke med dommeren om i pausen. Dommere er mennesker og bør ikke utsettes for unødvendig press. Hvis du ikke ønsker å hjelpe dommeren, er det ingen grunn til å snakke med dem, slår Mourinho fast.

SJARMTROLL: Jose Mourinho skrur nå på sjarmen for å slippe straff for uttalelsene om at Manchester United-spillerne jukset i ligacupkampen på onsdag. Foto: Scanpix/Reuters
SJARMTROLL: Jose Mourinho skrur nå på sjarmen for å slippe straff for uttalelsene om at Manchester United-spillerne jukset i ligacupkampen på onsdag. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Før han forklarer hvor han setter grensa for dommerkontakt.

- Jeg ønsker dem lykke til i spillertunellen og så takker jeg for kampen og ønsker dem god tur hjem etterpå, påstår Chelsea-manageren.

Men da må godeste Mourinho ha glemt hva han sa 11. september i fjor. Da omtalte han dommer Styles innsats som skandaløs, fordi Didier Drogba ikke fikk straffe like før full tid.

Men om sjarmoffensive betaler seg, er ennå ikke klart. For sir Alex har merket seg Mourinhos første uttalelser, og slår tilbake.

- Jeg leste en artikkel som sa at han alltid prøver å påvirke utfallet i den neste kampen så snart en kamp er over. Det er akkurat det han gjør nå. Jeg tror ikke dette hadde nær sammenheng med det som skjedde onsdag, sier Ferguson ifølge NTB.

Uansett, den nye, sympatiske Mourinho ønsker ikke at sir Alex skal straffes for å legge press på dommeren.

- Jeg synes ikke sir Alex skal straffes. Jeg synes bare FA skal fortelle dommerne at de ikke skal prate med managerne i pausen.

Hva sir Alex svarer på innvitte til Mourinho vites ennå ikke. Men portugisisk vin blir det sikkert når de to møtes igjen onsdag 26. januar.

Hvis sjarmoffensive varer, da.

SLÅR TILBAKE: Sir Alex Ferguson.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media