Ferguson får ikke kjøpe

Manchester United-sjef Alex Ferguson vil gjerne kjøpe spillere som Zinedine Zidane og Luis Figo. Men han får ikke lov.

Klubben til Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg og Ronny Johnsen er offisielt verdens rikeste. Men Uniteds egne lønnsregler setter en stopper for innkjøp av de virkelige verdensstjernene.

Roy Keane fikk 700 000 i ukelønn i vinter, men det ses på som et unntakstilfelle av Uniteds pundbevisste direktører.

- Den eneste måten Manchester United kan forbedre laget er å kjøpe fotballverdenens Zidaner og Figoer. Men det er utenfor vår økonomiske rekkevidde, sier Sir Alex til The Sun.

Utspillet fra skotten er en krigserklæring mot United-styret. Gang på gang har aksjeselskapet bak United stoppet kjøp. Ifjor sommer glapp Rivaldo, og når Ferguson er kjøpelysten i sommer opplever han det samme.

Holder mål

- Vi ser på en eller to spillere, men det handler bare om penger. Det er vanskelig å finne spillere som er gode nok, som aksepterer vårt lønnsnivå. Det er irriterende, men jeg kan ikke gjøre noe med det, sier Ferguson.

Dermed kan Solskjær og de andre nordmennene trolig gå mot en ny sesong uten særlig større konkurranse om plassene på laget. Og Ferguson understreker at dagens United-utgave fortsatt holder mål.

- Hvem vil ikke ha en Zinedine Zidane eller en Luis Figo på laget sitt? Likevel har vi et fabelaktig gruppe spillere, som kommer til å gjøre det bra neste sesong. Jeg er veldig fornøyd med den troppen jeg har, sier Ferguson.

  • Ferguson selvbiografi ble utgitt ifjor. Også der hevder han at United-styre hemmer utviklingen av laget.