HAR GODE VENNER BLANT «DE RØDE RIDDERNE»: Men sir Alex Ferguson vil ha seg frabedt påstander om at han har uttrykt støtte til investorgruppa som i disse dager gjør et forsøk på å befri fansen fra Glazer-familien. På bildet står Ferguson sammen med en av dem, Bryan Glazer (nummer to fra høyre). Til venstre administrerende direktør David Gill og AIG-direktør Martin Sullivan. Foto:  REUTERS/Phil Noble
HAR GODE VENNER BLANT «DE RØDE RIDDERNE»: Men sir Alex Ferguson vil ha seg frabedt påstander om at han har uttrykt støtte til investorgruppa som i disse dager gjør et forsøk på å befri fansen fra Glazer-familien. På bildet står Ferguson sammen med en av dem, Bryan Glazer (nummer to fra høyre). Til venstre administrerende direktør David Gill og AIG-direktør Martin Sullivan. Foto: REUTERS/Phil NobleVis mer

Ferguson fnyser av rykter om flørt med «De røde ridderne»

- Reinspikka sludder.

|||(Dagbladet): «Gjeld er veien til ruin», sto det på et bannerne Manchester United-fansen hadde tatt med seg til lørdagens bortekamp mot Wolverhampton.

Sitatet tilhører United-direktør David Gill, og ble avgitt før den omstridte Glazer-familien kjøpte opp klubben og nedsyltet den i gjeld i 2005.

Sint på avispåstander
Men siden da har det vært få kritiske røster å spore internt på Old Trafford, i hvert fall offentlig. Den samme Gill sådde i forrige uke tvil rundt realismen ved hele prosjektet til «De røde ridderne» - investorgruppa som i disse dager jobber seriøst med å samle styrke og penger til et eventuelt oppkjøp av klubben.

Sir Alex Ferguson har en finger med i mye av det som skjer i Manchester United, men har ligget lavt med tanke på å kommentere initiativet til investorgruppa ledet av direktøren i investeringsbanken Seymour Pierce, Keith Harris.

I diverse nyhetsartikler den siste tida har det likevel kommet påstander om at Ferguson både har uttrykt sin støtte til forretningsmennene bak «De røde ridderne», og sågar tilbudt seg å spytte inn egne penger i spleiselaget for å samle de nødvendige milliardene.

En slik støtte kunne naturligvis av Glazer-familien bli oppfattet som en svært illojal handling. Og nå tar han sterk avstand fra den påståtte flørtingen med «De røde ridderne».

- Det er reinspikka sludder. Det finnes ikke snev av sannhet i det, sier en sint Ferguson ifølge The Times.

De amerikanske eierne er da heller ikke i tvil om Fergusons lojalitet:

- Det er 100 prosent gjensidig tillit mellom Glazer-familien og manageren, sier en talsmann.

Skrøt av holdningen til Ronaldo-salg
For et par år siden, før de voldsomme protestene mot Glazer blusset opp for alvor, sa United-manageren at Glazer-klanen hadde vært «strålende eiere», i forbindelse med den kjølige holdningen til å selge Cristiano Ronaldo til Real Madrid.

- Jeg har hatt et par møter med Glazer-familien. Holdningen deres er: Til helvete med dem. De vil sette en spiller på tribunen - det er det ingen tvil om. De vil gjøre det bare for å statuere et eksempel og ikke bøye seg for disse folka. De har baller, skal jeg si dere. Jeg har vært veldig fornøyd med dem på grunn av det, sa Ferguson.

Men United valgte som kjent å gi etter til slutt, og salget av Ronaldo reddet klubben fra et massivt underskudd i fjor. Rekordovergangen på over 800 millioner kroner forhindret imidlertid ikke gjelda fra å vokse ytterligere - regnskapstallene for regnskapsåret som sluttet 30. juni 2009 viste at gjelda for første gang passerte 700 millioner pund.

Det har bidratt til å stable «De røde ridderne» på beina, som igjen har farget Old Trafford i protestfargene gul og grønn. Det har selvsagt også Ferguson merket seg, og før «bullshit»-uttalelsene i helga røpet skotten at han kjenner et par av initiativtakerne personlig.

- Jeg kjenner noen av dem, et par av dem er ganske gode venner av meg. Om de ønsker å forsøke å kjøpe opp klubben er helt opp til dem, har Ferguson sagt.

Kan takke Ferguson
Men å sympatisere med dem offentlig - det kan eller vil han altså ikke gjøre.

Et ubestridelig faktum er i hvert fall at Uniteds omstridte eiere har mye å takke nettopp Ferguson for.

Uten tre ligamesterskap på rad - og to Champions League-finaler på rappen - kan man bare tenke seg til hvor mye verre den økonomiske situasjonen ville vært.

NÆRMER SEG 120 000 MEDLEMMER: Medlemstallet i MUST - supporternes protestorganisasjon mot Glazer - har eksplodert de siste ukene og nærmer seg nå 120 000 medlemmer. Foto:    AFP PHOTO/CARL DE SOUZA
NÆRMER SEG 120 000 MEDLEMMER: Medlemstallet i MUST - supporternes protestorganisasjon mot Glazer - har eksplodert de siste ukene og nærmer seg nå 120 000 medlemmer. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA Vis mer