Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson fnyser av Wengers unnskyldning

Klaget på elendig Old Trafford-matte.

MENER KRITIKKEN ER GRUNNLØS: Både Arsene Wenger og Jack Wilshere har gått hardt ut mot spilleforholdene på Old Trafford. Sir Alex Ferguson mener det bare er en dårlig avledningsmanøver. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
MENER KRITIKKEN ER GRUNNLØS: Både Arsene Wenger og Jack Wilshere har gått hardt ut mot spilleforholdene på Old Trafford. Sir Alex Ferguson mener det bare er en dårlig avledningsmanøver. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arsenal skapte bare én målsjanse på 90 minutter mot Manchester United, men det var ikke spillerne som fikk gjennomgå av Arsene Wenger etter kampen.

Franskmannen tok i stedet et oppgjør med gressmatta på Old Trafford, som han mente var i en så begredelig forfatning at den ødela mye av kampen.

Sir Alex Ferguson har tilsynelatende knekket Arsenal-koden de siste sesongene. Men han vil ha seg frabedt påstander om at en dårlig bane har noe med saken å gjøre - og mistenker i stedet at Wenger forsøker å lede oppmerksomheten bort fra en svak Arsenal-forestilling.

- Vi var det klart beste laget, sier Ferguson ifølge The Guardian.

- Banen hadde ingenting med det å gjøre. Vi var bare bedre enn dem. Banen var helt fin. Jeg har ingen problemer med den, og for alle her var det en overraskelse at dette ble en sak. Jeg tror ikke noen kan klage på gressteppet.

- De ønsket å hindre oss
I Arsenal-leiren er man imidlertid vant med langt bedre forhold fra Emirates. På Old Trafford var pasningskvaliteten langt unna den standarden vi er vant med fra Wengers menn, og det var lite selvkritikk å spore blant enkelte av spillerne.

Jack Wilshere antydet på sin Twitter-side at United ønsket å gjøre forholdene så dårlige som mulig.

- For å være ærlig var banen sjokkerende dårlig. De ønsket å hindre oss i å spille vårt spill!, skrev han.

Reaksjonene ble såpass mange at han så seg nødt til å presisere:

BORTSKJEMT?: Ferguson mener folk som Wenger er blitt skjemt bort med fantastiske gressbaner i mange år. Foto:  AFP PHOTO/ANDREW YATES
BORTSKJEMT?: Ferguson mener folk som Wenger er blitt skjemt bort med fantastiske gressbaner i mange år. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

- Wow, mange sier jeg gir banen skylda for resultatet!? Sa bare at banen var dårlig! Hold dere til fakta!

Wenger mente kampen ble en skygge av det den kunne vært med en tilfredsstillende matte.

- Den tekniske kvaliteten på kampen var middelmådig fra begge lag, fordi banen var veldig dårlig. Den var humpete og glatt, og kampen led under det.

Bortskjemt
For dem som vokste opp med tippekampen på NRK på 70- og 80-tallet var gjørmete og frosne engelske baner et vanlig skue.

Nå bruker banemannskapene undervarme, varmelamper og det siste innen teknologi for gjøre banene så grønne og innbydende som mulig - og bare i Manchester United jobber over 100 personer med å gjøre spilleforholdene så optimale som mulig både på Old Trafford og Carrington.

I Fergusons øyne blir klagingen bare tåpelig.

- Vi er bortskjemte nå. Standarden på dagens fotballbaner er fantastisk, med all dreneringen og pleien de får, mener han.

BLE MATCHVINNER: Ji Sung Park nikket inn kampens eneste mål like før pause. Foto: EPA/ROBIN PARKER
BLE MATCHVINNER: Ji Sung Park nikket inn kampens eneste mål like før pause. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!