Ferguson forbannet på Torres

Etter frisparket som ga Liverpool 2-2.

REFSER TORRES: Sir Alex Ferguson mener Fernando Torres overdrev noe voldsomt i et forsøk på å få John O'Shea utvist i situasjonen som ledet opp til Liverpools 2-2-mål. Her har spanjolen blitt felt av Wayne Rooney midt på banen, United-spissen fikk gult kort. Foto:   EPA/FOTOSPORTS
REFSER TORRES: Sir Alex Ferguson mener Fernando Torres overdrev noe voldsomt i et forsøk på å få John O'Shea utvist i situasjonen som ledet opp til Liverpools 2-2-mål. Her har spanjolen blitt felt av Wayne Rooney midt på banen, United-spissen fikk gult kort. Foto: EPA/FOTOSPORTSVis mer

||| (Dagbladet): Stemningen var sjeldent gemyttlig på forhånd, og vennskapet mellom sir Alex Ferguson og Roy Hodgson så ut til å ha dempet litt av temperaturen som vanligvis kjennetegner kampene mellom Manchester United og Liverpool.

Men etter en dramatisk 3-2-seier - der United igjen så ut til å rote bort en tomålsledelse i 2. omgang - følte ikke Ferguson for å være raus med kompis Hodgson og gjestene fra Merseyside.

Og særlig ikke med Fernando Torres, som han mente viste seg fra en destruktiv side i femminuttersperioden der Liverpool gikk fra 0-2 til 2-2.

Ferguson hadde ingen klager på straffesparket der spanjolen ble meid ned av Johnny Evans, men derimot på frisparksituasjonen noen minutter senere, der Torres ble dratt ned av John O'Shea.

- Jeg har sett situasjonen igjen. Fernando Torres overdrev noe voldsomt. Det er ingen tvil om at han forsøkte å få motspilleren utvist, slår Ferguson fast overfor Daily Mail.

John O'Shea slapp unna med gult kort, trolig fordi Howard Webb vurderte det som at Edwin van der Sar ville nådd ballen før Torres uansett, og således ikke ble fratatt en målsjanse.

Gerrard forsøkte noe annet
Steven Gerrard tok i hvert fall godt vare på sjansen fra 20 meter, fant hullet i United-muren da Darren Fletcher ble dratt ut av Raul Meireles, og van der Sar ble tilskuer til at ballen fløy i mål.

SLAPP UTVISNING: John O'Shea fikk det gule kortet da han rev ned Torres. Foto: AP Photo/Jon Super
SLAPP UTVISNING: John O'Shea fikk det gule kortet da han rev ned Torres. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Liverpool-kapteinen innrømmer at han egentlig forsøkte på noe annet.

- Jeg prøvde å få den over muren. Men du ser så mange frispark hvor muren sprekker opp og den går rett gjennom, og treffer du målet da får du gjerne betalt. Det fikk jeg i dag, sier han til BBC.

Hodgson synes Ferguson er streng
Sir Alex Ferguson mener laget hans burde vunnet kampen med langt større sifre enn de gjorde, og at Liverpool hadde flaks som slapp unna med ettmålstap.

- Det var en kamp vi dominerte fullstendig, og jeg sa til meg selv: Vi kunne scoret 10. Det ville vært en parodi om det hadde endt 2-2, men resultatet ble flott for oss til slutt. De hadde momentum da det ble 2-2, men de skapte aldri noe, gjorde de vel? sa Ferguson.

Roy Hodgson synes Fergusons analyse  er i strengeste laget.

- Jeg synes United var gode, men å undergrave vår prestasjon er strengt. Den var derimot langt bedre enn de to siste kampene, og jeg synes vi skal ta med oss at vi spilte en god 2. omgang, sier han.

Nytt kamerakyss
Steven Gerrard serverte en reprise på kysset inn i kameralinsa fra kampen i 2008/09-sesongen etter sitt andre mål, men denne gangen ble han sittende tomhendt tilbake.

- Det svir selvsagt enda mer når du har kommet tilbake fra 0-2. Men Berbatov fullførte hattricket sitt, han var glimrende og det andre målet hans var i verdensklasse. Men selv om vi er skuffet over resultatet, er vi veldig fornøyde med hvordan vi spilte, sier Gerrard til BBC.

BERBA-HATTRICK: Dimitar Berbatov sørget for det første hattricket i en kamp mellom United og Liverpool på 60 år. Foto: AP Photo/Jon Super
BERBA-HATTRICK: Dimitar Berbatov sørget for det første hattricket i en kamp mellom United og Liverpool på 60 år. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

Han tror Liverpool kommer til å sanke mange poeng framover om de spiller som på Old Trafford - selv om gjestene fra Merseyside skapte fint lite utover de to målene.

- Vi må gi manageren tid til å sette sitt preg på laget. Vi vil bli bedre. Denne forestillingen var veldig bra, om vi spiller sånn framover vil vi slå de fleste. Men de hadde en mann i storform i dag, og han var forskjellen på lagene, sier Gerrard.

KYSSET KAMERAET IGJEN: Men denne gangen sto Steven Gerrard tomhendt tilbake. Foto:  REUTERS/Phil Noble
KYSSET KAMERAET IGJEN: Men denne gangen sto Steven Gerrard tomhendt tilbake. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer