Ferguson forbløffet over José-farvel

Fotball er blitt showbusiness.

(Dagbladet.no): Alex Ferguson var på flyet hjem fra Lisboa og Champions League-matchen mot Sporting i går da han fikk høre at José Mourinho er ferdig i Chelsea.

Manchester United-sjefen mener sparkingen er et bevis på at Chelsea er overambisiøse.

- Det er virkelig forbløffende hvilket press de la på gutten, og det med én gang. De forventet at han skulle vinne to europeiske titler i løpet av bare noen år. Da blir det vanskelig, sier Ferguson til Daily Mail.

Showbiz

Han henviser til Chelseas skryte-dvd Blue Revolution der direktør Peter Kenyon snakket om ambisjoner om å bli et verdenslag som spiller stilig fotball - og da måtte Champions League vinnes to ganger.

- Jeg vil si at det realistisk å prøve å vinne den én gang. For oss håper jeg det blir denne sesongen. Slike ting blir alltid sagt. Fotball er blitt som showbusiness, sier Ferguson.

Fergusons Manchester-kollega i City ble koblet til Chelsea-jobben da han styrte England. Også han er overrasket over at londonklubben har gitt Mourinho fyken.

- Jeg likte Mourinho og hadde et bra forhold til ham da jeg jobbet med England. Selvsagt er dette en overraskelse, men jeg vet ikke grunnene bak bruddet, sier Svennis.

IKKE MER RØDVIN-KOS: José Mourinho pleide å fore Alex Ferguson med gode årganger av portugisisk vin når Chelsea møtte United. Ferguson tror Chelsea la for mye press på kollegaen. Foto: Scanpix/Afp
IKKE MER RØDVIN-KOS: José Mourinho pleide å fore Alex Ferguson med gode årganger av portugisisk vin når Chelsea møtte United. Ferguson tror Chelsea la for mye press på kollegaen. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

Svennis om Mourinho-savn

Svensken føler Premier League nå har mistet en av sine attraksjoner.

- Klart folk vil savne ham. Han var fargerik og bra for fotballen. Men ingen manager er trygg i disse tider. Den beste måten å holde eierne fornøyde er å spille tiltrekkende fotball, med seirer, sier Eriksson.

Svennis tror i motsetning til mange at Avram Grant er en god erstatter for Mourinho. For svensken kjenner israeleren godt.

- Jeg tror han vil lykkes. Han er en bra mann som kan sin fotball. Chelsea-folkene er erfarne og selvsagt vil de stole på ham, sier Svennis til nyhetsbyrået PA.

Ferguson forbløffet over José-farvel
HAR TRO PÅ GRANT: Svennis kjenner Chelseas nye trener godt, han har mange ganger vært på restaurant med Avram Grant.