Ferguson forbløffet over rivalenes «kamikaze-shopping»

- Pengebruken er utrolig.

EN MANN USETT: Manchester United-manager Alex Ferguson med sine nyervervelser Chris Smalling (fra høyre), Javier Hernandez og Tiago Correia (Bébé). Ferguson innrømmet i dag at han aldri har sett Bébé spille.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
EN MANN USETT: Manchester United-manager Alex Ferguson med sine nyervervelser Chris Smalling (fra høyre), Javier Hernandez og Tiago Correia (Bébé). Ferguson innrømmet i dag at han aldri har sett Bébé spille.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

||| (Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson viste fram sine tre sommerkjøp i dag - Javier Hernandez, Chris Smalling og Bébé.

Mens flere av gullrivalene i Premier League har handlet for mye penger i sommer, har Ferguson satset på ungguttene, og i dag ble det klart at også det potensielle storkjøpet Mesut Özil velger en annen hjemmebane enn Old Trafford.

Ferguson er forbløffet over rivalenes pengebruk.

- Det ser ikke ut til å avta. De siste to-tre årene har vi sett veldig rike eiere komme inn i fotballklubber, og de går nærmest på kamikaze-oppdrag for å bruke pengene sine. Det er utrolig hvor mye penger som blir kastet rundt i sporten i dag, sier skotten til klubbens hjemmesider.

- Man kan kanskje tro det er farlig, men de har penger og bruker dem. Jeg ser ikke for meg at det kommer til å avta heller, jeg tror det kommer til å være sånn i to-tre år, til de skjønner at man ikke nødvendigvis kan oppnå alt man vil bare med å bruke mye penger, sier Ferguson.

Kunne brukt penger
United-bossen nevner ingen klubber ved navn, men det er neppe noen tvil om at nevnte Özils nye arbeidsgiver Real Madrid, og naboklubben Manchester City ligger et stykke bak på tunga.

I dag ble Mario Balotelli presentert noen kilometer unna Uniteds områder, og dersom James Milner også skriver under for City, vil Roberto Mancini ha brukt rundt 1,2 milliarder på spillere i sommer.

Alex Ferguson insisterer samtidig på at han kunne ha brukt store summer på en etablert stjerne før denne sesongen - om han hadde villet.

- Vi kunne kjøpt spillere for masse penger, men jeg tror ikke de kunne utgjort noen enorm forskjell for oss. De kunne ikke gjort det Cantona, Rooney eller Ronaldo gjorde for oss, de kunne ikke gitt oss det kvantespranget, sier han.

Aldri sett Bébé spille
Likevel utelukker ikke Ferguson at det kan komme en tid der satsingen på ungguttene ikke vil være tilstrekkelig, spesielt når spillere som Paul Scholes, Ryan Giggs og Edwin van der Sar takker for seg.

- En gang i framtiden vil vi nok se annerledes på laget, om vi trenger erfaring. Men akkurat nå har vi erfaringen vi trenger, sier manageren.

Alex Ferguson innrømmet forøvrig i dag at han aldri har sett sjokk-kjøpet Bébé spille.

- Ikke denne gangen, og det er første gang. Men vi har et bra speiderapparat, og noen ganger må man følge instinktet, sier han.

- Speideren i Portugal insisterte på at vi måtte handle fort, så da ser du på materialet. Du ser på alder, og om de kan tilføre fart, balanse og spillevilje, sier Ferguson.