Ferguson forsvarer Blanc

Sir Alex Ferguson tar sin utskjelte franske stopper Laurent Blanc under vingene. - Ingen av målene mot oss i år er hans skyld, sier Manchester United-manageren.

Manchester United har sluppet inn flere mål enn noen av de andre lagene på øverste halvdel av Premier League-tabellen hittil i år: 28 baklengs på 19 kamper.

Mange har lagt en god del av skylda på at Ferguson har hentet inn den franske 36-åringen Laurent Blanc, som ikke akkurat har tilført laget hurtighet i det bakre leddet.

- De sier alle at han er treig og alt det der, men det er ikke et mål han har vært ansvarlig for denne sesongen _ ikke ett, sier Ferguson til MUTV.

Manageren angrer ikke et sekund på at han signerte Blanc. Det eneste han angrer på er at han ikke fikk ham til United før:

- Jeg skulle kjøpt ham for fem år siden, sier sir Alex.

På klubbens egen TV-kanal fortsetter Ferguson surmulingen mot et pressekorps han stort sett boikotter.

- Pressen tillater ham (Blanc) ikke å ha suksess. Jeg tror de gjør det med hensikt og det er uheldig, fordi han er en fantastisk person og han har tilført laget mye i form av karakter og hvordan han leser spillet.

Ferguson tror spillerne som spiller med Blanc i dag vil se tilbake og tenke på alt de har lært av ham. Dessuten synes sir Alex at det er feil å kritiseres Blanc for å være treig:

- Han er ikke den raskeste. Han har aldri vært den raskeste, men det vil aldri bli aksepterert.

(Dagbladet.no)

<B>STØTTES AV SJEFEN:</B> Laurent Blanc har fått ufortjent kritikk, mener sir Alex Ferguson.