Ferguson freser mot «latterlig» OL-liste

Storbritannia vurderer mange United-spillere.

MISFORNØYD: Sir Alex Ferguson vil nødig slippe spillere til det britiske OL-laget. Lekene avsluttes bare en uke før seriestart i Premier League. Foto: (AP Photo/Jon Super)
MISFORNØYD: Sir Alex Ferguson vil nødig slippe spillere til det britiske OL-laget. Lekene avsluttes bare en uke før seriestart i Premier League. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Manchester United-manager Alex Ferguson liker ikke at Wayne Rooney og Ryan Giggs står på listen over spillere Storbritannia vurderer å bruke under sommerlekene i London.

Ferguson mener bruk av spillerne vil ødelegge sesongoppkjøringen for United.

- Det er latterlig, helt kaotisk, sier Ferguson til BBC.

Manageren for det britiske OL-laget i fotball, Stuart Pearce, har satt opp en liste med 80 aktuelle spillere, hvor blant annet Giggs og Rooney er med.

OL-fotballen er en turnering for spillere under 23 år, men hvert land har lov å ta med tre spillere over aldersgrensen.

Ferguson hevder han har en avtale med Pearce om at spillere som skal delta i fotball-EM skal slippe å delta i OL. Rooney blir rimelig sikkert å finne i den engelske EM-troppen.

- Vi er blitt enig om at alle spillere som blir med flyet til EM i Polen og Ukraina ikke er med i betraktningen når det britiske OL-laget skal tas ut, hevder Ferguson.

Keeperen David de Gea (Spania) og angriperen Javier Hernández (Mexico) kan også blitt tatt ut til OL-spill for sine hjemland.

Englands Fotballforbund bekreftet søndag at ingen spillere skal delta både i EM og OL. Ifølge FA vil spillerne som drar til EM umiddelbart bli fjernet fra OL-listen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer