Ferguson freser mot «latterlig» OL-liste

Storbritannia vurderer mange United-spillere.

MISFORNØYD: Sir Alex Ferguson vil nødig slippe spillere til det britiske OL-laget. Lekene avsluttes bare en uke før seriestart i Premier League. Foto: (AP Photo/Jon Super)
MISFORNØYD: Sir Alex Ferguson vil nødig slippe spillere til det britiske OL-laget. Lekene avsluttes bare en uke før seriestart i Premier League. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Manchester United-manager Alex Ferguson liker ikke at Wayne Rooney og Ryan Giggs står på listen over spillere Storbritannia vurderer å bruke under sommerlekene i London.

Ferguson mener bruk av spillerne vil ødelegge sesongoppkjøringen for United.

- Det er latterlig, helt kaotisk, sier Ferguson til BBC.

Manageren for det britiske OL-laget i fotball, Stuart Pearce, har satt opp en liste med 80 aktuelle spillere, hvor blant annet Giggs og Rooney er med.

OL-fotballen er en turnering for spillere under 23 år, men hvert land har lov å ta med tre spillere over aldersgrensen.

Ferguson hevder han har en avtale med Pearce om at spillere som skal delta i fotball-EM skal slippe å delta i OL. Rooney blir rimelig sikkert å finne i den engelske EM-troppen.

- Vi er blitt enig om at alle spillere som blir med flyet til EM i Polen og Ukraina ikke er med i betraktningen når det britiske OL-laget skal tas ut, hevder Ferguson.

Keeperen David de Gea (Spania) og angriperen Javier Hernández (Mexico) kan også blitt tatt ut til OL-spill for sine hjemland.

Englands Fotballforbund bekreftet søndag at ingen spillere skal delta både i EM og OL. Ifølge FA vil spillerne som drar til EM umiddelbart bli fjernet fra OL-listen.

(NTB)