Ferguson fryktet han skulle skade seg selv

Måtte skaffe seg hobbyer da United-jobben tok helt av.

(Dagbladet.no): Alex Ferguson er utvilsomt en av verdens aller beste managere, og har holdt på toppjobben i en av verdens aller største klubber i 22 sammenhengende år. I et intervju med The Sun røper han at han fryktet det kunne gått galt.

- Det var en periode, for ti - tolv år siden kanskje, da jeg var for involvert i alt som skjedde i klubben. Jeg ringte speidere og andre managere da jeg kom hjem på kvelden. Hadde jeg fortsatt på den måten ville jeg sannsynligvis skadet meg selv, sier Ferguson.

- Jeg skjønte at jeg måtte få meg noen andre interesser, og det var da jeg begynte å kjøpe veddeløpshester.

Angrer ikke mye

Ferguson blir, ifølge seg selv og kona Cathy, sykelig opptatt av det han driver med. Da hestene tok all fritida sa kona ifra, og nå betegner Ferguson forholdet til hestesporten som en hyggelig fritidsaktivitet.

Men til tross for mange kontroverser gjennom årene er det få ting han virkelig angrer. En av tingene han skulle gjort annerledes var da han droppet en middagsavtale med Frank Sinatra i 1989. Sinatra er en av Fergusons store musikkhelter.

- Jeg skulle faktisk spise middag med ham, men vi tapte kampen mot Charlton den dagen så jeg avlyste middagen og dro hjem med bussen, sier Ferguson.

Da Manchester United overraskende tapte 1-0 i London bestemte manageren seg for å ta et oppvaskmøte på spillerbussen i stedet for å gå til den lenge avtalte middagen med Sinatra.

Ferguson fryktet han skulle skade seg selv

- Jeg var ikke i humør til å møte noen den kvelden, sier Ferguson.

- Det er vel det engasjementet og vinnerviljen som har gjort ham til den største manageren i historien, sier den gangens målscorer for Charlton, Mark Reid.

Vin og piano

Siden han selv skjønte at det ble for mye på Old Trafford har Ferguson forsøkt seg på flere alternative fritidssysler. Han spiller golf og begynner å få god snøring på vin. Nå ser han etter en personlig pianolærer.

- Jeg har prøvd å lære meg å spille på egenhånd men jeg syns det er veldig vanskelig. Jeg setter meg fortsatt ned og prøver meg, men jeg trenger virkelig en lærer nå. Ikke fordi jeg skal mestre det, men fordi jeg vil bli god nok til å spille litt, sier Ferguson.

- Litt etter litt har jeg skjønt at jeg trenger å finne andre steder å bruke energien min, og ikke være så opptatt av alt som skjer på Old Trafford.

LIKER HESTER: Alex Ferguson kjøpte veddeløpshester, men tonet ned engasjementet da hobbyen ble altoppslukende. Her har Ferguson pyntet seg for løpene på The Royal Ascot.