Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson gamblet og tapte

(Manchester United-Chelsea: 0-0) Alex Ferguson valgte å spare spissparet Dwight Yorke og Andy Cole. Det kostet Manchester United omkamp mot Chelsea i kvartfinalen i FA-cupen. Ole Gunnar Solskjær fikk sjansen fra start i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da det gjensto bare 18 minutter begynte United-manageren å sette inn det tunge artilleriet. Først kom Yorke, og åtte minutter før slutt ble Ole Gunnar Solskjær og Jesper Blomqvist erstattet av Andy Cole og Teddy Sheringham. Til tross for et voldsomt United-press ble det 0-0 og omkamp på Stamford Bridge kommende onsdag, og for tredje gang denne sesongen spilte de to topplagene i eliteserien uavgjort.

Di Matteo så rødt

Dermed må seriekampen mellom United og Liverpool, som skulle gå på Old Trafford onsdag, utsettes. Det betyr en ekstra kamp i et allerede knallhardt program, og at Fergies sparetiltak slo feil. United-sjefen forsøkte å virke tilfreds med resultatet.

- Vi skapte nok sjanser til å slå dem og er fortsatt med for fullt. Jeg synes at vi spilte en god kamp, men det var to gode lag på banen, sa Ferguson.

United hadde fordelen av å spille nesten en hel omgang med én mann mer etter at Roberto Di Matteo ble utvist på overtid i 1. omgang. Italieneren pådro seg sitt andre gule kort for en ettersleng på Paul Scholes. Samme Scholes måtte også ut med to gule da det gjensto fire minutter, til Fergusons irritasjon.

- Det ergrer meg at dommer Paul Durkin viste ut Scholes for en uskyldig takling, rett og slett for å utligne antall spillere på hvert lag. Han satte seg selv i noen pinlige situasjoner i kveld, sa Alex Ferguson.

Solskjær alene

Høyst overraskende valgte Ferguson å starte kampen med Cole og Yorke på benken, mens Ole Gunnar Solskjær fikk sjansen fra start. Kristiansunderen tok mange fine initiativ, men fikk for liten støtte mot ruvende Marcel Desailly i Chelseas midtforsvar. Desailly måtte imidlertid tåle gult kort etter gjentatte holdinger av Solskjær.

Farligst var det da den nybakte pappa David Beckham kom fram på høyresiden. Sju minutter før pause traff han stolpen med et innlegg beregnet på Gary Nevilles hode. Eldstebror Neville kom på et glimrende løp, men bommet da han forsøkte å stupheade ballen i nettet.

Temmet Flo

2. omgang ble et stormløp mot Chelsea-målet, og spesielt Paul Scholes bør gremme seg over mange misbrukte sjanser. Kvarteret før slutt fikk han servert ballen fra Beckham, men skuddet fra fem meter gikk i bakken og ble slått over av Ed De Goey. Den storvokste nederlenderen var banens beste og tilfreds med resultatet.

- Det ble vanskelig, men jeg håper vi kan avgjøre hjemme onsdag. Alt tatt i betraktning, var dette er flott resultat for oss, sa De Goey til Sky Sports.

(NTB)