Ferguson går i strupen på Rooneys agent

- Spillerne er aldri problemet.

TAR OPPGJØR MED FOTBALLAGENTER: Sir Alex Ferguson kom med et dårlig skjult stikk til Wayne Rooneys agent, Paul Stretford, etter gårsdagens seier mot Stoke.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon Super
TAR OPPGJØR MED FOTBALLAGENTER: Sir Alex Ferguson kom med et dårlig skjult stikk til Wayne Rooneys agent, Paul Stretford, etter gårsdagens seier mot Stoke.Foto: SCANPIX/AP Photo/Jon SuperVis mer

|||(Dagbladet): Etter å ha vært igjennom en berg-og-dalbane-uke av de sjeldne, måtte Manchester United-manager sir Alex Ferguson først og fremst svare på spørsmål om Wayne Rooneys plutselige helomvending, selv om laget omsider hadde tatt sin første borteseier for sesongen. 

Det kom nemlig overraskende på mange at Rooney satte sitt navnetrekk på en ny femmårskontrakt med United, mindre enn 48 timer etter at han gikk ut og sa at han ville bort på grunn av manglende forsikringer om klubbens satsing i årene som kommer.

Ikke alle har kjøpt 25-åringens forklaring, og mener at størrelsen på lønningsposen til slutt var det avgjørende for at Rooney blir i klubben - iallfall for mannen som forhandlet fram den lukrative avtalen på kraftpluggens vegne, agent Paul Stretford.

- Vriene agenter Selv om Ferguson ikke nevner Stretford ved navn, er det liten tvil om at det først og fremst den tidligere støvsugerselgeren som er mottager for skottens verbale angrep på et agentstyrt forhandlingsklima.

- Man er nødt til å forholde seg til agenter i dagens virkelighet, noe som er vanskelig. Spillerne er aldri problemet. Det er aldri problemer med spillerne. Men enkelte agenter er vriene, sier Ferguson, ifølge The Guardian.

Derfor var Manchester Uniteds mektige mann langt fra sikker på at han kunne overtale sin største stjerne til å sette seg tilbake til forhandlingsbordet.

- Selv om man kjenner spilleren, kjenner man ikke agenten deres. Agentene har tilholdssted i lommene deres. Av en eller annen grunn har de innflytelse over spillerne, som etter min mening er en vesentlig endring fra hvordan det var tidligere, sier United-manageren til Sky Sports.

Uglesett En som har kjennskap til Stretford, er tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam, som kan fortelle at Rooneys representant blir uglesett i engelsk fotball.

- Han er veldig, veldig kynisk. Han har ikke noe bra rykte i England. Men han er businessmann, sier Lundekvam i programmet «Fotballunsj» på TV 2 Nyhetskanalen.

Ekspertkollega i TV 2, Lars Bohinen, mener i likhet med Ferguson at det er mye snusk i agentbransjen.

- Dette er ikke bare Paul Stretford. Det er agentbransjen som helthet. Her er det mye skitne triks. Mye som skjer under bordet som en ikke får helt tak på. Det er ofte sånn at agenter kan ta prosenter av en spiller, men så tar de også en sum av klubben uten å informere spilleren, sier han.

Nytt United-lag om tre år Selv om den massive mediedekningen av Rooneys kontraktsforhandlinger mangler sidestykke, mener Ferguson likevel at handlingsforløpet ikke var veldig annerledes fra andre forhandlingssituasjoner han har tatt del i tidligere.

- Det stormer alltid rundt United. Det er alltid noe man må håndtere. Når de beste spillerne dine nærmer seg slutten av kontraktstiden, må man gjøre noe for å sikre dem en ny avtale. Sånn er det alltid, understreker han.

Han tok kraftig til motmæle mot Rooney-leirens beskyldninger om manglende ambisjoner etter Champions League-seieren mot Bursaspor i midtuka. Det gjorde han også etter at Stoke var slått 2-1 på Britannia Stadium.

- Hvis noen er i tvil om sir Alex Fergusons ambisjoner, er det noe galt. Jeg har vært her i 24 år, og jo lenger jeg har vært her, desto høyere har forventningene blitt. Når vi ikke gjør det bra, vet jeg at det vil komme mye kritikk, akkurat som jeg får ros når vi vinner ting. Det kommer aldri til å endre seg, slik jeg ser det. Vi bygger lag. Det har vi gjort i årevis, og vi vet hvordan vi gjør det. Vi har alltid hatt et fundament bestående av unge spillere som er utviklet av klubben, og som fortløpende erstatter de eldre. Om tre år, vil man se et nytt United-lag, lover Ferguson.

MANNEN BAK ROONEY: Paul Stretford har vært Wayne Rooneys agent siden Rooney slo igjennom i Everton.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
MANNEN BAK ROONEY: Paul Stretford har vært Wayne Rooneys agent siden Rooney slo igjennom i Everton.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer