Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson gikk da King ble byttet ut

- Det viser også litt av grundigheten til sir Alex.

SÅ KING SPILLE: Sir Alex Ferguson var til stede da Joshua King og reservelaget til Manchester United tapte 4-2 mot Tottenham lørdag. King ble skadd tidlig i kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix/ AP Photo/Jon Super
SÅ KING SPILLE: Sir Alex Ferguson var til stede da Joshua King og reservelaget til Manchester United tapte 4-2 mot Tottenham lørdag. King ble skadd tidlig i kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix/ AP Photo/Jon Super Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Manchester United-talentet Joshua King (20) tråkket over i helgas reservelagskamp mot Tottenham, men skaden er ikke alvorligere enn at spissen var med da landslagssjef Egil Drillo Olsen presenterte troppen til kampen mot Ungarn 14. november.

- Han tråkket over, men jeg har sett ham uttale at han håper å bli klar. Det håper vi også, sier Drillo til Dagbladet.

United-manager Alex Ferguson var til stede lørdag for å se King og reservelaget - og Drillo sier han selv har fått med seg at Ferguson tok turen til London for å se talentene.

- Ja, jeg fikk med meg at Ferguson var på kampen. Han satt der godt påkledd. Ola (By Rise) så også kampen, og det var han som fortalte at Ferguson var der, sier Drillo til Dagbladet.

King ble byttet ut i pausa i 4-2-tapet mot Tottenham-reservene på grunn av skaden.

- Slik jeg har forstått det, reiste også Ferguson i pausa, sier Drillo.

- Grundig Ferguson
Norge-assistent Ola By Rise sier King imponerte før han tråkket over tidlig i første omgang, men han vil ikke spekulere i hvorfor Ferguson så King og United-reservene.

- Det trenger nødvendigvis ikke si noen ting om King, men det må være stort for spillerne at sjefen ser dem. Det viser også litt av grundigheten til sir Alex, sier By Rise til Dagbladet.

- King kan bli så god som han selv vil. Alt handler om kamp og treningsarena. Han er blitt mer moden og tatt et stort steg i riktig retning. Han har imponert både på og utenfor banen i det siste, sier By Rise.

- Bør finne ny klubb
King scoret og skaffet straffespark i seieren mot Kypros for to uker siden, og etter kampen fikk han ros av Ferguson.

- Han gjorde det veldig bra i pre-season, og har jobbet veldig hardt. Han har vist at han har gode ferdigheter. Det gir ham nok et løft at han fikk straffe og scoret for Norge. Joshua er veldig rask, har strålende fysikk og bør ha en god karriere foran seg, sa Ferguson ifølge manutd.com.

By Rise sier han har latt seg imponere av King etter at han kom inn i landslagsvarmen denne høsten.

- Han har egenskaper som få andre har. Han har både styrke og fart, noe som er ganske sjeldent. Nå håper vi han blir klar til landskampen, sier By Rise.

- Jeg har ikke mye info om skadesituasjonen hans, men det var ikke slik at han ble fraktet ut på båre i reservekampen. Vi håper det går bra, sier Norge-assistenten.

TROPPEN TIL UNGARN-KAMPEN: Landslagssjef Egil Olsen presenterer uttaket av troppen til privatlandskampen mot Ungarn i Budapest. Her med informasjonssjef i NFF, Svein Graff .
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
TROPPEN TIL UNGARN-KAMPEN: Landslagssjef Egil Olsen presenterer uttaket av troppen til privatlandskampen mot Ungarn i Budapest. Her med informasjonssjef i NFF, Svein Graff . Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer

King var med i A-lagstroppen til United i ligacupen tidligere denne sesongen, men har ellers ikke fått sjansen i stjernegalleriet til Ferguson.

Nå håper Drillo at King snart for spilletid på a-lagsnivå - og at han eventuelt må se etter andre klubber for å gjøre det.

- King bør spille på et skikkelig klubblag. Det er han god nok til, sier Drillo på dagens pressetreff.