KEEPERBYTTE PÅ GANG?: David de Gea har voktet United-buret i alle kamper av betydning så langt.  Ifølge engelske aviser kan det være duket for et keeperskifte mot Bolton i kveld.   Foto:  (AP Photo/Jon Super)
KEEPERBYTTE PÅ GANG?: David de Gea har voktet United-buret i alle kamper av betydning så langt. Ifølge engelske aviser kan det være duket for et keeperskifte mot Bolton i kveld. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

- Ferguson gir Lindegaard sjansen i kveld

Vil skåne de Gea for «stygge» Bolton, hevder engelsk presse.

I studio kl. 18.30: Bolton - Manchester United

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson vurderer å hvile David de Gea når Manchester United møter Bolton på Reebook Stadium i kveld.

Det skriver i hvert fall flere engelske aviser i dag, og årsaken skal være at United-manageren frykter fysikken og «dødsforakten» som gjerne kjennetegner Bolton-spillerne på dødball. 

I så fall er det duket for Anders Lindegaards ligadebut. Den tidligere AaFK-spilleren har så langt bare fått prøve seg førstelaget i FA-cupen, mot Southampton og Crawley.

Det som trolig taler for dansken er at han per dags dato er mer robust, mer autoritær og kommuniserer bedre med medspillerne sine ettersom han snakker godt engelsk.

The Guardian og resten av avisulveflokken understreker imidlertid at de Gea fortsatt har status som førstekeeper, tross at han har sluppet inn billige baklengsmål i tre av fire kamper.

Svaret på om Ferguson gjør slik avisene spår får vi litt før klokka 18 i dag. På gårsdagens pressekonferanse snakket United-manageren om at de Gea må få bedre beskyttelse av dommerne i feltet.

Han har serieåpningen mot West Bromwich friskt i minnet, da motspillerne hoppet inn i kroppen på spanjolen opptil flere ganger i 2. omgang. TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mente de merket usikkerheten hos United-målvakten.

- Jeg synes ikke han fikk beskyttelsen han burde fått mot West Bromwich, men han taklet det veldig bra. Han gjorde en feil da de scoret, men bortsett fra det håndterte han alt de kastet mot ham. Som jeg sa om Schmeichel, han opplevde det samme og kom seg gjennom det. Dette kommer ikke til å ødelegge for de Gea, sier Ferguson.

Mannen som pådrar seg flere gule kort og frispark imot enn noen andre spisser i Premier League, Kevin Davies, er selve symbolet på dødballtrusselen Ferguson frykter.

Bolton-veteranen har da også varslet at Uniteds nyinnkjøpte Phil Jones skal få kjørt seg, men Ferguson sier han ikke er bekymret.

- Davies er en fysisk spiss og vanskelig å møte, det vet vi. Han bruker fysikken sin godt, men Phil Jones har vist at han er kapabel når det gjelder å håndtere de ulike egenskapene hos motspillere, sier United-manageren.

Med Danny Welbeck ute med strekkskade kan det også være duket for en gjenforening mellom Wayne Rooney og Javier Hernandez på topp.

Det trenger ikke nødvendig være en svekkelse.

David Ngog starter også sin første kamp for Bolton, det samme gjør trolig Chelsea-innleide Gael Kakuta.

HARDHAUS: Kevin Davies legger aldri noe imellom i duellene. Her går det utover Micah Richards. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
HARDHAUS: Kevin Davies legger aldri noe imellom i duellene. Her går det utover Micah Richards. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer