OPP OG NED: Nani scoret Manchester Uniteds 3-2-mål på Stamford Bridge, men får skylda for at hjemmelaget fikk utlikne til 3-3 på overtid. Foto: SCANPIX/AP/Matt Dunham
OPP OG NED: Nani scoret Manchester Uniteds 3-2-mål på Stamford Bridge, men får skylda for at hjemmelaget fikk utlikne til 3-3 på overtid. Foto: SCANPIX/AP/Matt DunhamVis mer

Ferguson gir Nani skylda etter tapet for Chelsea

- Har sagt det til ham mange ganger.

(Dagbladet): Chelsea - Manchester United 3-3, 5-4 e.e.o.

21-årige Scott Wootton gjorde to store feil da Manchester United til slutt tapte for Chelsea i ligacupen i går kveld, men etter kampen var det ikke unggutten, men mer rutinerte Nani som fikk kjeft av Alex Ferguson.

Portugiseren ser ut til å falle mer og mer i managerens aktelse, og mange mente gårsdagen var en gylden anledning for Nani til å spille seg tilbake i skottens hjerte.

Det lyktes han ikke med.

På stillingen 2-3 i Uniteds favør i det 94. minutt mistet Nani ballen, og det påfølgende angrepet endte i straffesparket Eden Hazard satte inn for å skaffe ekstraomganger.

- Alt vi trengte å gjøre var å holde på ballen resten av kampen. Nani er erfaren, men han er en type som ønsker å drible folk. Jeg har prøvd å få ham til å slutte med det flere ganger, sier Alex Ferguson, ifølge Mirror.

- I den situasjonen trenger vi bare å holde på ballen ved cornerflagget, så er kampen over. Vi hadde mange angrep som ikke ble til noe, og kontringen deres var veldig god, men leder du 3-2 i de siste sekundene av en kamp så skal du holde på ledelsen. Vi har bare oss selv å skylde. De unge spillerne begynte å merke kjøret, og det ble veldig vanskelig for dem i ekstraomgangene, mener United-bossen.

Clattenburgs skygger
Nani og Woottons feil var bare noen av mange hos begge lag på en målrik kveld i London, der Manchester United gjorde ti endringer og Chelsea seks fra det høydramatiske møtet i helga.

Kontroversen rundt dommer Mark Clattenburg gikk selvfølgelig heller ikke upåaktet hen i går kveld, og United-fansen markerte seg med både John Terry-banner-pastisjen «Clattenburg - referee, leader, legend» og sangen «På tide å skylde på dommeren» da de ledet kampen.

MISFORNØYD: Nani mistet ballen da Chelsea skaffet seg straffe, og det likte Alex Ferguson dårlig. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett
MISFORNØYD: Nani mistet ballen da Chelsea skaffet seg straffe, og det likte Alex Ferguson dårlig. Foto: SCANPIX/REUTERS/Suzanne Plunkett Vis mer

Før kampstart i går sendte Chelsea inn en formell klage til FA på dommer Clattenburg, der han anklages for «upassende språkbruk» mot John Obi Mikel. 

Samtidig trekker de beskyldningene mot Clattenburg når det gjelder Juan Mata - som angivelig hadde blitt kalt en «spanish twat». 

- Det var ikke tilstrekkelige bevis som støttet opp om den andre påstanden, om sjikane av en annen førstelagsspiller, skriver Chelsea i en pressemelding.

Dommer Lee Mason dømte til gjengjeld upåklagelig i går kveld.

Møter Leeds
I kvartfinalen kommer Chelsea til Elland Road for å møte Leeds, som har imponert i ligacupen så langt og slått ut to Premier League-lag på veien.

I tredje runde ble det 2-1-seier over Everton, mens Southampton ble slått 3-0 tirsdag kveld.

- Leeds og Chelsea har litt historie, så det blir en interessant kamp, sier Chelsea-manager Roberto Di Matteo, ifølge NTB.

Bradford, som slo Wigan på straffer i åttedelsfinalen, tar imot Arsenal.