- Ferguson gir Rio skylda for skandalefest

Bannlyser framtidige julebord.

(Dagbladet.no): Det var neppe mange Manchester United-spillere som gledet seg til å se Sir Alex Ferguson i øynene etter mandagens skandaliserte julefest.

United-manageren ga spillerne grønt lys til å ta seg en fest, men angret bittert da han fikk vite at festen hadde sporet av.

Aller tyngt å svelge var naturligvis voldtektsanklagene og arresten av det 19 år gamle stoppertalentet Jonny Evans.

I går måtte flere toppspillerne stå skolerett for Ferguson, skriver flere engelske aviser i dag. Ifølge Daily Mail skal skottens hårføner hovedsaklig ha gått ut over den ene av partyfikserne, Rio Ferdinand.

- Han frådet da han hørte hva som skal ha funnet sted... og kan du klandre ham? Det var en del skamfulle spillere som ankom trening, og fryktet å møte sjefen ansikt til ansikt, sier en klubbkilde til Daily Mirror.

Hadde advart spillerne på forhånd

Ferdinand var mannen som samlet inn 4000 pund fra hver av spillerne, nesten 50 000 norske kroner, som blant annet gikk til å leie samtlige rom på ekslusive Great John Street Hotel. Også Gary Neville skal ha vært sentral i festkomiteen. Over 100 vakre kvinner var håndplukket til festen, og vitner har fortalt avisene hvordan spillerne behandlet dem som «kjøttstykker».

London Evening Standard skriver at Ferguson på forhånd hadde advart spillerne mot å skitne til klubbens gode navn og rykte. Budskapet skal ha blitt gjentatt på gårsdagens trening - neppe med innestemme.

VAR PENGEINNKREVER: Rio Ferdinand hadde jobben med å samle inn 4000 pund fra hver spiller foran mandagens julefest. Også Gary Neville skal ha vært sentral i festkomiteen. På gårsdagens United-trening skal Ferdinand ha vært blant spillerne som fikk så ørene flagret av en svært hissig Sir Alex Ferguson. Foto: AP
VAR PENGEINNKREVER: Rio Ferdinand hadde jobben med å samle inn 4000 pund fra hver spiller foran mandagens julefest. Også Gary Neville skal ha vært sentral i festkomiteen. På gårsdagens United-trening skal Ferdinand ha vært blant spillerne som fikk så ørene flagret av en svært hissig Sir Alex Ferguson. Foto: AP Vis mer

23. desember møter United Everton på Old Trafford, og det blir interessant å se om noen av spillerne får svi for oppførselen utenfor banen gjennom en plass på benken.

Dagbladet.no snakket i går med fire norske eks-proffer i Premier League om hva som er galt med de engelske fotballfestene. Sir Alex Ferguson er så lite begeistret over det som har skjedd at han ifølge The Times har bannlyst framtidige julefester.

26-åringens kjæreste varslet politiet

Jonny Evans ble i går løslatt mot kausjon, etter å ha sittet i varetekt siden han tirsdag returnerte fra en dagstur til Monaco. 19-åringen har bedyret sin uskyld - og får i dag gode skussmål fra andre festdeltakere.

- Vi lo og fleipet med ham, fordi han gjorde imitasjoner av irske komikere. Han var ikke full og han prøvde seg ikke på oss på noen måte. Han framsto som en hyggelig og jordnær ung mann. Noen av de andre stjernene forventet nærmest at damene skulle sikle over dem, og det var dem som gjorde det, men Jonny forventet ikke det i det hele tatt, sier kilden til Daily Mirror.

Onsdag ble det rapportert at det angivelige voldtekstofferet selv ringte politiet og fortalte at hun var blitt voldtatt.

Nå viser det seg at det var den 26 år gamle kvinnens kjæreste som tilkalte politiet, og hevdet hun var blitt angrepet.

Ifølge The Times etterforsker politiet påstander om at Evans var i håndgemeng med kjæresten før voldtekten ble rapportert.

- Ferguson gir Rio skylda for skandalefest
<B>LØSLATT MOT KAUSJON:</B> Jonny Evans er anklaget for å ha voldtatt en 26 år gammel kvinne. Nå er det kjent at det var 26-åringens kjæreste som ringte politiet og fortalte om det angivelige overgrepet.
<B>KAN DU TA DEG AV NESTE JULEFEST, OLE GUNNAR?:</B> Det spørs nok om det blir flere julefester i Manchester United. Sir Alex Ferguson skal ha satt foten ned etter mandagens skandale.