Ferguson gir seg for konas skyld

- Ting forandret seg da søsteren hennes døde.

OVER OG UT:  Sir Alex Ferguson kunne i går heve det synlige beviset for at Manchester United er seriemester 20. gang. FOTO: NTB SCANPIX
OVER OG UT: Sir Alex Ferguson kunne i går heve det synlige beviset for at Manchester United er seriemester 20. gang. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Sir Alex Ferguson tok farvel med Manchester United-fansen søndag. Kona Cathy er den viktigste grunnen til at 71-åringen gir seg som manager.

Ferguson ledet United for siste gang på Old Trafford søndag. Sjokkbeskjeden om at Ferguson gir seg, kom onsdag sist uke. Men skotten hadde bestemt seg for lenge siden.

- Rundt juletider i fjor. Ting forandret seg da Cathys søster døde. Hun (kona) er ofte alene nå, og jeg mener at hun ofte i løpet av 47 år har vært lederen i familien, passet på familien og ofret seg for meg. Nå har hun barnebarna, og de viser alle sin kjærlighet til henne. Men hun har mistet beste venn. Det var viktig, sa Ferguson etter kampen.

- Jeg synes også det er viktig å gi seg som en vinner. Det er veldig viktig i denne klubben. Det er derfor jeg alltid har ønsket å være her. En vinner.

Hemmelighet
Selv om Ferguson bestemte seg tidlig for at dette skulle bli hans siste sesong, har få visst om valget.

- Det har vært vanskelig å holde på hemmeligheten. Det var noen ganger vi nesten sa det til familien. Vi fortalte sønnene våre i mars, men broren min visste det ikke før tirsdag kveld. Jeg ønsket å fortelle spillerne og støtteapparatet først. Dessverre begynte ryktene å gå allerede tirsdag, forklarte Ferguson.

Manchester United er seriemester for 20. gang. 13 av gullene er kommet under Fergusons ledelse.

- Det er vanskelig å se tilbake. Jeg har aldri gjort det, men jeg har mye tid til å gjøre det nå. Den største prestasjonen var uten tvil å finne serien første gang (1993). Da vi hadde gjort det, var døren åpnet. Vi vokste og vokste. Det har vært noen flotte spillere her, og det har vært en ære å lede dem. Det har vært en fantastisk utfordring, sa Sir Alex.

Følelsesladet farvel
Etter 2-1-seieren mot Swansea søndag talte han til fansen og takket dem for støtten.

- Jeg visste ikke helt hva jeg skulle si. Jeg bablet nok litt. Det var følelsesladet, sa Ferguson.

- Atmosfæren i dag var helt fantastisk. Det var gøy, og det er flott å være på stadion når alle koser seg. (NTB)