IRRITERT: Manchester United-manager Alex Ferguson likte dårlig at hans tidligere kaptein Roy Keane kritiserte Chris Smalling (i forkant) og resten av laget hans etter Basel-fadesen i går.Foto: SCANPIX/EPA/PETER KLAUNZER
IRRITERT: Manchester United-manager Alex Ferguson likte dårlig at hans tidligere kaptein Roy Keane kritiserte Chris Smalling (i forkant) og resten av laget hans etter Basel-fadesen i går.Foto: SCANPIX/EPA/PETER KLAUNZERVis mer

Ferguson glefset mot Roy Keane etter Basel-fadesen

Den tidligere kapteinen med nådeløs kritikk av United.

(Dagbladet): Basel - Manchester United 2-1.

Alex Ferguson var selvfølgelig langt nede etter tapet for Basel og Champions League-exiten i går kveld«», men Manchester United-manageren beholdt fatningen i nederlagets time, og møtte pressen i et ok humør etter kampen i Sveits.

Da han ble konfrontert med Roy Keanes knusende kritikk, sprakk imidlertid maska noe.

Den tidligere United-kapteinene var nemlig nådeløs etter å ha sett sin gamle klubb tape mot et ungt lag fra Basel og ryke ut i gruppespillet for første gang siden 2005.

«Reality check»
- Jeg tror dette avspeiler hva United har levert. De har ikke scoret nok mål, og de har ikke slått lag som Basel og Benfica, sa Keane, som var ekspert på ITV i går kveld.

- Folk har snakket mye om de unge spillerne, (Phil) Jones, (Chris) Smalling, (Ashley) Young, alle har bygget dem opp, men de har mye å bevise, og dette er en «reality check» for noen. Jeg ville tatt tak i noen av disse spillerne og bedt dem skjerpe seg, sa iren, ifølge PA.

Det var et råd Alex Ferguson godt kunne klart seg uten.

- Han har hatt muligheten til å vise hva han kan som manager, han også. Det er en vanskelig jobb, er United-sjefens tørre svar på kritikken.

Åpenbart mindre imponert over Roy Keanes trenerkarriere så langt, en karriere som har bestått av to relativt korte opphold i Sunderland og Ipswich.

Fikk som fortjent
- Jeg synes ikke det er overraskende at United ryker ut. De spiller rett og slett dårlig, sa Kjetil Rekdal til Dagbladet kort etter kampen i går kveld.

Han er sånn sett helt på linje med Roy Keane.

- Jeg mener den beste spilleren deres i kveld var Ryan Giggs, og det forteller mye, han er 37, 38 - du kan ikke være avhengig av ham, sier iren.

- United fikk som fortjent i kveld.

Alex Ferguson oppsummerte naturlig nok også kvelden i går som skuffende.

Han omtalte også torsdagsfotball og Europa League som en passende «straff».

- Skuffelse er en del av fotballen, og denne klubben har brukt det som motivasjon mange ganger. De unge spillerne er skuffet i kveld, men de må takle det og gå videre, sier United-manageren.

NÅDELØS: Roy Keane mener Manchester United fikk som fortjent da de røk ut i Sveits.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell
NÅDELØS: Roy Keane mener Manchester United fikk som fortjent da de røk ut i Sveits.Foto: SCANPIX/AP/Scott Heppell Vis mer