Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson hadde aldri tro på Hughes

Slenger med leppa om City-sjefen.

HYGGELIG FØR AVSPARK: City-sjef Mark Hughes smilte og håndhilste på Alex Ferguson før byderbyet i Manchester i september. Foto: AP/Jon Super
HYGGELIG FØR AVSPARK: City-sjef Mark Hughes smilte og håndhilste på Alex Ferguson før byderbyet i Manchester i september. Foto: AP/Jon Super Vis mer

||| (Dagbladet): Mark Hughes var Alex Fergusons spydspiss da Manchester United igjen ble et seriemesterlag på 1990-tallet. Og det var Wales-spissen som innførte begrepet «hårføner» om United-sjefens utblåsninger mot spillere i garderoben.

Nå er Hughes manager for City, og forholdet er mildt talt kjølig.

Det blir neppe bedre av Fergusons siste utspill om 46-åringen i The Times i dag. Der forteller skotten at han aldri hadde noen tro på at Hughes ville bli en god manager.

- Det er vanskelig å peke ut hvem som vil klare seg som manager. For eksempel trodde ingen her at Mark Hughes ville bli en manager, aldri i livet. Vi trodde alle at Bryan Robson helt sikkert ville bli en toppmanager, sier Ferguson.

Oppmuntrer Giggs, Scholes og Neville Mens Robson har fått sparken i flere klubber var Hughes en suksess allerede før han kom til City, både som Wales-sjef og Blackburn-manager.

Derfor synes Ferguson det er tøft å velge seg ut noen fra United-stallen han er sikker på blir en god trener.

- Det er en vanskelig vurdering, fordi du ikke vet hvilke ambisjoner de har. Akkurat nå tar Giggs, Scholes og Neville trenerkurs. Det er flott, og jeg oppmuntrer dem fordi de skaffer seg grunnlag for å bli innen fotballen, sier Ferguson.

Hughes forlot United for Chelsea i 1995, hans favorittklubb som guttunge. Foran byderbyet i september var stemningen hatsk i Manchester - United mislikte sterkt Citys plakatkampanje med Carlos Tevez.

City-sjefen synes Fergusons raseri var kostelig.

- Vi tar det som en kompliment, ettersom City kanskje ikke har påvirket hvordan Manchester United tenker de siste årene. Det har muligens endret seg nå, sa Hughes.

Avskriver ingen United vant den kampen etter Michael Owens overtidsmål. Citys revansjmulighet kommer på allerede 6. januar, i den første ligacupsemifinalen på Eastlands.

Ferguson vil ikke avskrive noe lag når det gjelder Uniteds utfordrere i serien framover.

- Det er vanskelig å si med så mye penger som spyttes inn i fotballen. Manchester City har millioner, Chelsea har penger. Du kan egentlig ikke utelukke noen, du vet aldri hvem som kommer med neste flodbølge av penger. Vi må bare si «her er en ny utfordrer». Vi er ikke redde, sier Ferguson.

THAILAND-TRENER: Bryan Robson var mannen folk i United hadde tro på som manager. Men han har fått fyken i blant annet Middlesbrough, WBA og Sheffield U. Nå trener han Thailand. Foto: AFP/Christophe ARCHAMBAULT
THAILAND-TRENER: Bryan Robson var mannen folk i United hadde tro på som manager. Men han har fått fyken i blant annet Middlesbrough, WBA og Sheffield U. Nå trener han Thailand. Foto: AFP/Christophe ARCHAMBAULT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media