MÅLTØRKE: Robin van Persie (i blått) har ikke scoret et mål for Manchester United siden 10. februar. Her skyter han på mål i kampen mot Sunderland 30. mars. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
MÅLTØRKE: Robin van Persie (i blått) har ikke scoret et mål for Manchester United siden 10. februar. Her skyter han på mål i kampen mot Sunderland 30. mars. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Ferguson håper van Persie avslutter måltørken mot City

Avviser at nederlenderen er sliten.

Manchester United-manager Alex Ferguson avviser at Robin van Persie er sliten og håper stjernespissen avslutter måltørken i byderbyet mot City mandag.

Robin van Persie har ikke scoret i United-trøya på de ni siste kampene. Siste mål kom i hjemmekampen mot Everton 10. februar. Han står med 19 mål i ligaen denne sesongen.

- Robin trenger helt sikkert ikke hvile. Han er en sterk gutt med flott fysikk. Målene vil komme. Alle spisser har litt tørke, og du håper det går fort over. Det er bare en del av det å være en spiss, sier Ferguson.

Både Wayne Rooney og Rafael er tilbake i trening etter at de måtte stå over FA-cupkampen mot Chelsea mandag. Duoen spiller trolig byderbyet.

TROR PÅ OPPTUR: United-manager Alex Ferguson. Her fra en Premier League-kamp i februar. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD
TROR PÅ OPPTUR: United-manager Alex Ferguson. Her fra en Premier League-kamp i februar. Foto: AFP PHOTO/OLLY GREENWOOD Vis mer

- Forhåpentlig vil de være klare til mandag. Vi har litt tid til å få mesteparten av troppen klar til kampen, sier Ferguson.

Åtte runder før slutt har Manchester United festet grepet om seriegullet. Ned til byrival og tittelforsvarer City skiller det hele 15 poeng.

(NTB)