Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson håvet inn 780 000 på Norge-spørsmål

Ble spurt om halv skatt på desember-lønn.

BELEST OG KUNNSKAPSRIK: Alex Ferguson grep inn og viste kunnskap om Norge da han fikk spørsmål om desemberskatt i den britiske versjonen av «Vil du bli millionær». Foto: Skjermdump ITV
BELEST OG KUNNSKAPSRIK: Alex Ferguson grep inn og viste kunnskap om Norge da han fikk spørsmål om desemberskatt i den britiske versjonen av «Vil du bli millionær». Foto: Skjermdump ITV Vis mer

(Dagbladet): Alex Ferguson er skotsk og har jobbet i Manchester, England de siste 26 årene.

Likevel prikket han inn rett svar da han fikk spørsmål om Norge på den britiske versjonen av «Vil du bli millionær?» på TV-kanalen ITV i går kveld.

Den tidligere Manchester United-sjefen stilte på TV-showet sammen med Sky-anker og United-supporter Eamonn Holmes. Gevinsten duoen klarte å få inn skulle gå til Manchester United-stiftelsen.

Og det var da det sto om 75 000 pund, eller 780 000 kroner, Norge dukket opp på skjermen som ett av fire valg.

Desemberlønn Spørsmålet var: I hilket av disse landene betaler innbyggerne halv skatt i desember, slik at de får mer penger til jul?

Alternativene var Tyskland, Sverige, Sveits og Norge.  Etter litt diskusjon fram og tilbake foreslår Ferguson Norge, med følgende argumenter.

- Norge er dyrere enn Sverige, tror jeg, sa Ferguson.

- Nordmenn drar til Sverige for å handle nå, det er jeg sikker på.

Holmes lar Ferguson bestemme. Og kanskje har han snappet opp nyttig viten fra gamle elever som Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg eller Ronny Johnsen?

Eller fikk han med seg prisnivået under besøket i Oslo i november, da han holdt et foredrag for hundrevis finansfolk i Vallhall?

- Går for Norge - Vi går for Norge, det er det endelig svaret, sier Ferguson i kjent stil på TV-showet.

Og svaret var korrekt, selvsagt.

BESØKTE NORGE I NOVEMBER: Alex Ferguson ble hyret inn til et foredrag i Vallhall tidligere i år. Her lander han på Gardermoen. Foto: Jaques Hvistendahl / DAGBLADET
BESØKTE NORGE I NOVEMBER: Alex Ferguson ble hyret inn til et foredrag i Vallhall tidligere i år. Her lander han på Gardermoen. Foto: Jaques Hvistendahl / DAGBLADET Vis mer

Lars Morten Olsen, redaktør i United-supporteren, har møtt Ferguson mange ganger.

- Ferguson er veldig belest, det er det ingen tvil om. Allmennkunnskapene hans generelt er store. Han elsker quizer når de reiser rundt.  Det var ofte han og trenerstaben mot laget, sier Olsen til Dagbladet.

- Hvor kunnskapen om Norge kommer fra er det verre å svare på. Men han har jo vært her, og kanskje fått med seg ett og annet.

Dessverre for United-stiftelsen bommet Ferguson og Holmes på neste spørsmål verd 150 000 pund, slik at United-stiftelsen må nøye seg med en premie på litt over en halv million kroner.

En trøst for Ferguson er at han økte summen han spilte inn i samme program i 2004, 32 000 pund.

- Nettopp kommet ut av jungelen Vil du bli millionær-showet legges ned i Storbritannia neste år, og i de siste utgavene får kjendiser gi bort premiene sine veldedige organisasjoner de selv velger.

Ferguson fikk i løpet av programmet også spørsmål om han ikke ønsket å stille opp i realityshowet «Jeg er kjendis, få meg ut herfra», som spilles inn på øde steder, i jungel eller villmarken.

- Jeg har jo nettopp kommet ut av jungelen, flirte skotten.

UTE AV JUNGELEN: Alex Ferguson beskriver spøkefullt managerrollen i Manchester United som å være i jungelen. Foto: Keith Hammett / Dagbladet
UTE AV JUNGELEN: Alex Ferguson beskriver spøkefullt managerrollen i Manchester United som å være i jungelen. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer