Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ferguson hentet kaptein Keane hos politiet

Roy Keane helte en halvliter over Maxine Acqcuah på Henry's bar og sparket Leanne Carey i låret. Der har du påstandene fra bakrusen som traff Manchester Uniteds gullfeiring som ei slegge i går morges. Og førte manager Alex Ferguson grytidlig og meget ufrivillig ut av dynene. For å hente sin kaptein på Bottle Street politistasjon i Manchester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag - snaue to døgn etter jubeldagen på Old Trafford - var det dyp uro i Manchester United. Alex Ferguson var tydelig irritert, og Roy Keane - som etter planen skulle vært uthvilt og trenende før den for lenge siden bestemte og åpne mediadagen på treningsfeltet The Cliff - var gjemt bort på et hemmelig sted. For det som skjedde i bar-gata Deansgate midt i Manchester sånn i 22-tida på kvelden 17. mai, var det eneste Alex Ferguson og United ikke ville ha.

En skandale ispedd fyll, vold og enorme mediaoppslag.

Berserkgang

Alex Ferguson fikk beskjed om Keanes berserkgang natt til i går. Før sola grydde var det imidlertid lite han kunne foreta seg. Men da dro han også til politistasjonen sammen med Manchester Uniteds sikkerhetssjef Ned Kelly.

Og fikk sin kaptein løslatt mot kausjon.

I følge påstandene er det to kvinner som var årsaken til Roy Keanes totale ras i avdelingen for sømmende adferd på bar. Det, og det faktum at United-kapteinen fortsatte festen som klubben hadde på Marriott-hotellet i Worsley utafor Manchester. For da resten av United-gjengen tok med seg familiene sine og dro hvert til sitt etter frokost mandag formiddag, valgte Keane ekstraomganger. Det endte med rødt kort og fengsel.

Ingen bot

Alex Ferguson var lite villig til å kommentere episoden i går ettermiddag. Det eneste han sa var følgende:

-Roy Keane er ikke tiltalt for noe som helst. Det man snakker om er påstander. Og derfor vil han ikke ilegges bot fra klubben. Det eneste Roy må gøre nå er å fortsette å forberede seg til FA-cupfinalen.

Men det var de uttalte ordene. Kroppsspråket sa noe ganske annet. For Alex Ferguson er Manchester Uniteds far og tar oppvasken på kammerset. Hva Roy Keane har fått høre har ikke media noe med.

13. juli må Roy Keane møte til nye avhør hos politiet i Manchester. Før den tid skal saken smøres ut og United spille to viktige finaler. Og så spørs det da, om klubben klarer å dysse ned denne smellen. Og om Roy Keane løper ut på Wembley lørdag ettermiddag.