Ferguson hjelper Keane i nedrykkskampen

Slipper Evans til Sunderland.

(Dagbladet.no): Ordet «overleve» er ikke lov å bruke i Sunderland, har Roy Keane bestemt. Like fullt må Sunderland-manageren forholde seg til at laget hans står i fare for å rykke ned, etter over halvspilt sesong ligger nykommeren tredje sist i Premier League.

Nå har Keane nok en gang fått en hjelpende hånd fra Sir Alex Ferguson.

Forrige sesong lånte han ut midtstopper Jonny Evans til Sunderland, og nå har han gjort det samme ut denne sesongen.

At Sunderland trenger forsterkninger i de bakre rekker er det liten tvil om - selv Tottenham har sluppet inn færre mål enn Roy Keanes menn.

Ikke på grunn av anklagene

Evans gjorde stor suksess i Sunderland sist, og har bare fått sporadiske sjanser på Old Trafford denne sesongen. Han har også vært gjennom en turbulent tid etter at en 26 år gammel kvinne fremmet voldtektsanklager mot ham i forbindelse med Uniteds julebord.

Ferguson avviser imidlertid at det er dette som gjør at Evans leies ut - og bedyrer at det bare handler om å gi Evans mer kamptrening.

- Vi har sluppet Jonny Evans på lån til Sunderland, og grunnen til det er utelukkende at han ikke har fått nok førstelagsfotball denne sesongen. Han er blitt hemmet av skader, sier Ferguson ifølge PA.

LAR KEANE LÅNE EVANS: Jonny Evans var stor for Sunderland da de rykket opp til Premier League i fjor. Nå låner Sir Alex Ferguson ut United-stopperen til Roy Keane igjen. Foto: AFP
LAR KEANE LÅNE EVANS: Jonny Evans var stor for Sunderland da de rykket opp til Premier League i fjor. Nå låner Sir Alex Ferguson ut United-stopperen til Roy Keane igjen. Foto: AFP Vis mer

Avviste bud på Brown

Med Rio Ferdinand og Nemanja Vidic sier det seg selv at konkurrensen er beinhard - og i tillegg står Gerard Pique foran i køen.

Men Ferguson understreker at Evans har en framtid på Old Trafford.

- Vi har god dekning på midtstopperplassen, så mye at vi kan la Jonny gå og få erfaring, for han kommer til å bli en førsteklasses spiller. Han vil returnere til oss som en bedre spiller på grunn av de fire månedene han får i Sunderland, sier Ferguson.

Wes Brown er også en mann som kan forsvinne fra United i januar. I dag avslørte Ferguson at Newcastle har lagt inn et bud, som ble avvist, melder manutd.com.

Vil ikke hente forsterkninger

Om det blir noen nye ansikter å se på Old Trafford i løpet av den kommende måneden er mer uvisst. En spiller som Dimitar Berbatov har blitt nevnt hyppig de siste dagene, Tottenham har svart med å klistre en enorm overgangssum på bulgareren.

Ferguson hevder han ikke vil foreta seg noen når det gjelder forsterkninger.

Ferguson hjelper Keane i nedrykkskampen

- Det er den samme, gamle leken de holder på med. Alle driver et spill, og prøver å skape spekulasjoner om hvem du skal kjøpe. Og selvsagt er vi nødt til å kjøpe noen, er vi ikke. Det er sånn det må være i Manchester United, sier Ferguson ironisk.

<B>LITE SPILLETID:</B> Jonny Evans slapp til da United møtte Roma i Champions League, men ellers har det blitt lite førstelagsfotball på 19-åringen. Nå leies han ut til Sunderland igjen.
<B>ØNSKET AV NEWCASTLE:</B> Men United avviste budet på Wes Brown.