Ferguson hyller Van Gaal: - Han gjorde helt rett i å bygge sitt eget lag

Savner treningsfeltet når han er på ferie.

 SKRYT:  Sir Alex Ferguson er full av lovord om Louis Van Gaal og mener han gjorde helt rett i å bygge sitt lag. Foto:EPA/PETER POWELL
SKRYT: Sir Alex Ferguson er full av lovord om Louis Van Gaal og mener han gjorde helt rett i å bygge sitt lag. Foto:EPA/PETER POWELLVis mer

(Dagbladet): For første gang siden Loius Van Gaal fikk jobben som Manchester United-manager, snakker Sir Alex Ferguson offentlig om ansettelsen.

Ferguson støttet i fjor David Moyes da han overtok jobben han selv hadde hatt i en årrekke. I år har Van Gaal blitt beskyldt for å ha ødelagt det Ferguson har bygget opp over nesten 30 år, og tatt pengebruken til et helt nytt nivå.

Bygget eget lag Mandag vil Manchester Uniteds egen tv-kanal, MUTV, vise programmet «Sir Alex: Life After Management». Der snakker 72-åringen om nederlenderen.

- Louis van Gaal har gjort en rekke endringer. Når jeg tenker på det, så tror jeg han har gjort de rette tingene. Han har startet med blanke ark og bygget sitt eget lag, sier Ferguson i programmet ifølge The Telegraph.

14 spillere har forsvunnet fra Old Trafford under nederlenderens ledelse, seks har kommet inn. Derav Angel Di Maria som kostet klubben 600 millioner.

- Måten han har tilnærmet det seg på har vært briljant.

Aldri hatt ferie I programmet står Ferguson fast på at det var riktig av ham å gi seg som manager. Det stopper han ikke fra å savne tiden. Det kom tydelig fram under en ferie i fjor.

- Det var første gang jeg hadde ferie i desember. Og der satt jeg ved siden bassenget i Abu Dhabi og sa til Cathy: Jeg burde vært på Carrington (Manchester Uniteds treningsfelt).

72-åringen ledet United i nesten 27 år. I dag vil han snakke foran omtrent 1700 forretningsledere i Dublin.